Annonse
Annonse
Ingrid Uthaug. Foto: Ken Alvin Jensen
Ingrid Uthaug. Foto: Ken Alvin Jensen

Aksjonen ble planlagt forrige lørdag og budsjettet er kr 0,-! Lyd, musikk, appeller, nytt banner, plakat, grafikk, annonsering, redaksjonell omtale, gratis sundbåt, minibusser, sjåfører - alt dette er dugnad og tydeliggjør hvor mye sykehuset vårt betyr for oss. 

❤️ Sykehuset er hjertet på Nordmøre ❤️ Her får vi første møte med nytt liv, vi møter opp med klumpen i halsen når våre kjære skal gjennom behandling og operasjon, vi puster letta ut når det går godt, men vi har også våre siste møter med våre kjæreste der. 

❤️ Sykehuset i Kristiansund er så mye mer enn et sykehus - det er der vi opplever de sterkeste øyeblikkene i livet. Og da er det godt det er nært. Venner og familie har kort avstand for å komme å dele gleder og sorger med oss. Må vi overnatte så kjenner vi alltids noen å låne en seng til eller vi har flere hoteller å velge i - ikke sjeldent jobber det kjentfolk også der.

Helsebyråkrater og politikere har ikke klart å dokumentere at vi får et BEDRE tilbud med nytt sykehus. Det vi vet, og som er det eneste de kommuniserer, er at det blir BILLIGERE! Nå vil de kutte enda mer for å spare penger så de kan gjøre sykehusene enda billigere. Godt opplyst om at det gir større risiko for komplikasjoner, skader og dødsfall finner de det likevel forsvarlig å forlenge reiseveien for fødende for å spare 10 millioner! Det er mindre enn enkelte partiers valgkampbudsjett!

Vi vet også at samles fødetilbudet i Molde så ryker barneavdelingen lenge før nytt sykehus står ferdig. Det rammer barn både på Nordmøre og i Romsdal - det er lenge til fogderikonflikt fjordkrysning eventuelt står ferdig - uansett sikrer den bare nærhet for barna i Romsdal. VÅRE barn blir da evige tapere.

I et landskap der fylker slås sammen til store regioner får Møre og Romsdal fortsette alene. Politikerne i Møre og Romsdal ser fordelene og mulighetene dette gir, men bekymrer seg for om fogderikonflikten vil splitte fylket. Bekymringen er høyst reell. Men nå vil de forsones og se fremover. Samtidig som vi på Nordmøre fremover vil oppleve at det tas bit for bit av sykehuset vårt - helt til det stenges helt. Jeg tror ikke at nedlegging av sykehuset i Kristiansund OG Møre og Romsdal som eget fylke er forenelig! Man må vel være politiker eller helsebyråkrat for å tro på dette.

I år er det kommune- og fylkestingsvalg. Nordmørslista står alene om å ønske å bevare sykehuset vårt som SYKEHUS og at vi skal gå til Trøndelag. Jeg tror ikke at Nordmørslista vinner begge disse sakene - men på ett vil de vinne. Og det er opp til de såkalte «etablerte partiene» å avgjøre hvilken sak det blir. I «verste fall» blir fylkestinget veldig nordmørsk i de 4 neste årene. Sparetiltakene i HMR og uttalelser fra enkeltpolitikere i Romsdal kan også føre til at sunnmøringene samler seg mer om det sunnmørske alternativet. Det blir et spennende valgår!

For ordens skyld må jeg opplyse om at jeg ikke er medlem av NL og er fortsatt usikker på hvem jeg skal stemme på - men alternativene er pr i dag ikke mange. Men stille i valgkampen blir jeg dog ikke.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte