Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Anna Owczarz
Ytring
20 januar 2019 20:09
Del på Facebook
Kristiansund sykehus, med artikkelforfatter Anna Owczarz innfelt.
Kristiansund sykehus, med artikkelforfatter Anna Owczarz innfelt.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjære Nordmøringer!

Takk for oppmøte på denne kalde januardagen!

Vi har samlet oss her i dag fordi vi nekter å betale med helse og liv for foretakets kutt. Det skal nå spares for å finansiere et sykehusbygg på Hjelset - Et bygg det ikke er tillit eller penger til. Dette bygget  har blitt et symbol på hvordan makta har mishandlet Nordmøre. 

Til de som maner til ro og samarbeid om et DMS i Kr.sund - dere er naive, åpne øynene! Innen foretaket er ferdig, er vi heldige om det ligger igjen en murstein etter Kr.sund sykehus. Det som er igjen er keiserens nye klær. Nå skal det spares til luftslottet – og foretaket vil strippe Kr.sund sykehus for funksjoner i rekordfart. Fødeavdeling er satt først for turen, så blir det  nedbygging av flere andre avdelinger i domino effekt-mindre behov for anestesi, mindre barn på barneavdeling, sviktende utdannelse av barneleger er bare noe å nevne . 

Foretaket har med disse kuttene nå gått for en helt ny strategi: å avvikle Kristiansund sykehus i sin helhet, å avvikle fantastiske rehabiliteringstilbud, rasere det som bare er mulig for så å se hva de har penger til.  Vi som –i motsetning til foretaket –bruker sunn fornuft vet at ingen av disse tiltak hjelper på økonomien. Vi har ikke råd til å miste Kristiansund sykehus. Vi MÅ kjempe for enhver funksjon her! 

Til dere lokale politikere

Om noen enda ikke vet hva som er det viktigste for folk i Kristiansund så bør de se seg rundt . Det er Kristiansund sykehus det! Ikke operahus! Ikke campus!  Men sykehus! For våre kjære eldre som sviktes gang på gang, for fødekvinner som sviktes igjen! For de syke barna, for oss alle! 

Sett foten ned og skrinlegg DMS planlegging øyeblikkelig! Ikke føy dere etter fordi "vi har et vedtak" NEI! Ser dere foretaket føye seg? handler de forsvarlig, etter pasientenes og sine arbeidstakeres beste, i henhold til regelverk? NEI!  

Hvor er rettssikkerheten til oss og våre familier? Det  hjelper  ikke å ha rett hvis du ikke får rett, og endring begynner med den enkelte, den enkelte sykepleieren eller legen som sier ifra, den enkelte borgeren som skriver et brev. Den enkelte folkevalgte som sier "nei", som ikke ofrer oss som en brikke i et politisk spill. Og ja med den enkelte lederen eller styremedlem som er villig til å forlate komfortsonen og stå opp for det som er rett. Mennesker i maktposisjoner bør huske hvem satt dem der, det var vi. Ja endring tar lang tid, tid vi ikke har. Og våre ledere og politikere må ikke tro at dette blir glemt. Med hver dag, uke og måned som går - vokser raseriet i oss. 

Slutt dermed  med en politisk snillisme og  lojalitet! Foretaket fortjener ingen tillit og bruker metoder dere ikke aner dimensjonen av.  Dere er ikke foretakets valgte, men folkevalgte! 

Dere lokale politikere vi treng dere. Men dere MÅ  legge felles tverrpolitisk strategi MOT foretakets umenneskelige strategier og FOR Kristiansund sykehus. De som ikke skjønner dette i valgåret bør nok finne seg noe annet å gjøre på!

Kjære Nordmøringer...Denne kampen er langt fra over! Og skal vinnes!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse