Annonse
Annonse
Arne Grødahl
Ytring
23 januar 2019 14:51
Arne Grødahl.
Arne Grødahl.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vekket oppsikt over hele fylket at Kristiansund Arbeiderparti ikke lengre stiller seg bak vedtak om nytt fellessykehus.

Mange på Nordmøre og i Kristiansund jubler. Det var etterlyst en klar holdning til om vi faktisk mente om de forutsetningene vi la i vår støtte til et fellessykehus var viktige.

I Romsdal er reaksjonene det motsatte – her tolker flere at dette er en omkamp om plassering av det sykehuset

For å presisere og tydeliggjøre; Kristiansund Arbeiderparti sitt utspill om at forutsetningene er brutt tar utgangspunkt i egne standpunkt i tidligere vedtak. Fødet tar utgangspunkt i Møre og Romsdal Arbeiderpartis tidligere standpunkt i saken og helseforetakets tidligere signaler/vedtak om forutsetninger.

Forutsetninger som Kristiansund Arbeiderparti har ment på alvor og som ikke bare har vært meningsløse setninger for å berolige politikere og øvrig befolkning.

Det at forutsetningene for vedtaket om et felles sykehus er viktige er en selvfølge. Hva skal man med nytt bygg hvis innholdet ikke på noen måte blir slik vi ble forespeilet?

Dette er ikke Kristiansund Arbeiderparti alene om å mene.

Alle lederne i Arbeiderpartiene på Nordmøre uttalte dette i en felles uttalelse sist uke der sitat: «Vi vil understreke at forutsetningene for fellessykehus var et minst like godt pasienttilbud som når vedtaket ble fattet. Ap på Nordmøre mener disse forutsetningene er brutt», sitat slutt.

For Kristiansund Arbeiderparti er disse bruddene så åpenbare at vi ikke lengre kan støtte et felles sykehus, for noen av lederne i Arbeiderpartiet på Nordmøre er ikke dette like klart- noen ønsker en bredere partibehandling i eget lokallag før de tar en endelig beslutning.

Det som derimot er krystallklart er at alle mener at innhold i et fellessykehus var en viktig faktor når man gikk for et felles sykehus. Så gjenstår det å se hvor stor betydning disse forutsetningene har for det enkelte kommuneparti.

Forutsetningene for vedtaket om felles sykehus var også tema i Møre og Romsdal Arbeiderparti sin valgkamp  under stortingsvalgkampen i 2017. Et eksempel på det finner vi i NRK Møre og Romsdal 10.08.2017.

Her uttaler Arbeiderpartiets 1.kandidat Else May Botten seg om finansiering av fellessykehuset. Hun er tydelig på at det bør bli bygd men samtidig sa hun følgende:

Sitat: «Vi er opptatt av å få penger på plass med byggestart i 2018. Men skal vi være med på den finansieringsplanen så er det selvfølgelig viktig å få vite hva sykehuset skal inneholde. Du kan ikke betale ut penger uten å vite hva du betaler for. Vi må få avklart barneavdeling som har vært en forutsetning, og vi har sagt at alle de funksjonene som Nordmøre og Romsdal har i dag, må være med, sier Else May Botten.» sitat slutt.

Dette viser at forutsetninger for fellessykehuset har vært et klart krav for Arbeiderpartiets politikk når det gjelder sykehuset på Hjelset.

Jeg mener det er vår plikt og rett til å stå for innholdet i vedtak vi har fattet i denne saken, og reagere når forutsetninger brytes. Det går en grense for hva som kan godtas- den er nå ettertrykkelig nådd.  

Som lokalpolitiker er jeg opptatt av at vi setter befolkningens trygghet og helse høyest. Selv om det i enkelte saker kan være ubehagelig. Det erkjennes at det er vanskelig å komme til et omforent standpunkt med lokalpolitikere i midtfylket, men vi kan ikke lukke øynene for at det planlegges et dårligere sykehustilbud for befolkningen i vår region. Det burde også bekymre det politiske miljøet i Romsdal.

Det må vi sloss mot enten den kampen rettes mot helseforetak, helseminister Bent Høie eller en flertallet på stortinget som ikke bevilger nok penger til helsetjenestene våre.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyKrysningspunktene som SVV benytter seg av er basert på trafikktellinger og hvor tyngdepunktene for trafikken går. De viser at Møreaksen ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøAng. krysningspunkt så er det nok andre som har vært selektiv (kreativ) underveis i det riggede Møreaksen prosjektet. Oppdraget fra ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyDu har kanskje ikke fått det med deg, men det har aldri vært planen å bygge hele stekningen Ålesund - ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyDu er svært selektive i dine krysningspunkter, og det er fortsatt ikke mer enn 40% av trafikken som passerer Røbekk/Lønset. ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøKanskje oppstart, gryteklar for 10-15 år siden, fremdeles ingenting avklart på Sunnmørs siden i løpet av 30 års planlegging, felles ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøRomsdalsaksen vil bli ca en halv mil kortere enn Møreaksen, med krysningspunktene Fremstedal og Lønset. Og med Romsdalsaksen slipper man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte