Annonse
Annonse
Arne Grødahl
Ytring
23 januar 2019 14:51
Del på Facebook
Arne Grødahl.
Arne Grødahl.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vekket oppsikt over hele fylket at Kristiansund Arbeiderparti ikke lengre stiller seg bak vedtak om nytt fellessykehus.

Mange på Nordmøre og i Kristiansund jubler. Det var etterlyst en klar holdning til om vi faktisk mente om de forutsetningene vi la i vår støtte til et fellessykehus var viktige.

I Romsdal er reaksjonene det motsatte – her tolker flere at dette er en omkamp om plassering av det sykehuset

For å presisere og tydeliggjøre; Kristiansund Arbeiderparti sitt utspill om at forutsetningene er brutt tar utgangspunkt i egne standpunkt i tidligere vedtak. Fødet tar utgangspunkt i Møre og Romsdal Arbeiderpartis tidligere standpunkt i saken og helseforetakets tidligere signaler/vedtak om forutsetninger.

Forutsetninger som Kristiansund Arbeiderparti har ment på alvor og som ikke bare har vært meningsløse setninger for å berolige politikere og øvrig befolkning.

Det at forutsetningene for vedtaket om et felles sykehus er viktige er en selvfølge. Hva skal man med nytt bygg hvis innholdet ikke på noen måte blir slik vi ble forespeilet?

Dette er ikke Kristiansund Arbeiderparti alene om å mene.

Alle lederne i Arbeiderpartiene på Nordmøre uttalte dette i en felles uttalelse sist uke der sitat: «Vi vil understreke at forutsetningene for fellessykehus var et minst like godt pasienttilbud som når vedtaket ble fattet. Ap på Nordmøre mener disse forutsetningene er brutt», sitat slutt.

For Kristiansund Arbeiderparti er disse bruddene så åpenbare at vi ikke lengre kan støtte et felles sykehus, for noen av lederne i Arbeiderpartiet på Nordmøre er ikke dette like klart- noen ønsker en bredere partibehandling i eget lokallag før de tar en endelig beslutning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som derimot er krystallklart er at alle mener at innhold i et fellessykehus var en viktig faktor når man gikk for et felles sykehus. Så gjenstår det å se hvor stor betydning disse forutsetningene har for det enkelte kommuneparti.

Forutsetningene for vedtaket om felles sykehus var også tema i Møre og Romsdal Arbeiderparti sin valgkamp  under stortingsvalgkampen i 2017. Et eksempel på det finner vi i NRK Møre og Romsdal 10.08.2017.

Her uttaler Arbeiderpartiets 1.kandidat Else May Botten seg om finansiering av fellessykehuset. Hun er tydelig på at det bør bli bygd men samtidig sa hun følgende:

Sitat: «Vi er opptatt av å få penger på plass med byggestart i 2018. Men skal vi være med på den finansieringsplanen så er det selvfølgelig viktig å få vite hva sykehuset skal inneholde. Du kan ikke betale ut penger uten å vite hva du betaler for. Vi må få avklart barneavdeling som har vært en forutsetning, og vi har sagt at alle de funksjonene som Nordmøre og Romsdal har i dag, må være med, sier Else May Botten.» sitat slutt.

Dette viser at forutsetninger for fellessykehuset har vært et klart krav for Arbeiderpartiets politikk når det gjelder sykehuset på Hjelset.

Jeg mener det er vår plikt og rett til å stå for innholdet i vedtak vi har fattet i denne saken, og reagere når forutsetninger brytes. Det går en grense for hva som kan godtas- den er nå ettertrykkelig nådd.  

Som lokalpolitiker er jeg opptatt av at vi setter befolkningens trygghet og helse høyest. Selv om det i enkelte saker kan være ubehagelig. Det erkjennes at det er vanskelig å komme til et omforent standpunkt med lokalpolitikere i midtfylket, men vi kan ikke lukke øynene for at det planlegges et dårligere sykehustilbud for befolkningen i vår region. Det burde også bekymre det politiske miljøet i Romsdal.

Det må vi sloss mot enten den kampen rettes mot helseforetak, helseminister Bent Høie eller en flertallet på stortinget som ikke bevilger nok penger til helsetjenestene våre.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenIngen av kravene til hovedfarled lar seg oppfylle med Romsdalsaksen.Riksantikvaren er øverste instans i vernesaker.
Terje Sundsbø 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er kun et fåtall konsulentselskaper som er kvalifiserte til å foreta KS2-analyser. Men du stoler vel heller ikke på ...
Rolf Erik Pedersen 10 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøDet er mange klassifiseringen for hovedfarled. Dette burde du vite, før du uttaler deg.Riksantikvaren avgjør ikke så viktige saker alene?
Rolf Erik Pedersen 10 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøVi får håpe på at bindingene mellom departementene ikke er "kompis" preget, slik at det blir en nøytral og seriøs ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDette er et svadasvar fra deg. Du slenger jo bare ut av deg påstander du ikke kan forsvare med annet ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagIstedenfor å bare å gjenta disse tåpelige kommentarene dine, kan du heller påpeke hva som er mine fantasitall og alternativ ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte