Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stein Watten
Ytring
25 januar 2019 09:11
Del på Facebook
Nordmøre krymper. Halsa og Rindal til Trøndelag. Eide og kanskje Gjemnes til Romsdal.
Nordmøre krymper. Halsa og Rindal til Trøndelag. Eide og kanskje Gjemnes til Romsdal.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ufred. Strid. Krangling. Spetakkel. Krig. Tjuvtriks. Taskenspilleri. Kannibalisme. Overkjøring. En evig taper. En evig vinner. You loose, I win. I ti-år, etter ti-år. Noen som kjenner seg igjen? Er det snart nok?

Jeg tror store deler av befolkningen i Møre og Romsdal, og iallefall på Nordmøre, har kommet til den samme erkjennelse – nå er vi mettet på krig og spetakkel i Møre og Romsdal Fylke! Dette er for utmattende, det er altoppslukende, og det hemmer absolutt alle og det stopper aldri!

Er det ikke på tide at våre politikere nå lener seg tilbake i stolen, gjerne på det neste Fylkestings-møtet, puster ut, og stiller spørsmålet:
«Kjære nabo – kanskje vi skulle ta ut skilsmisse?» Innse overfor hverandre – vi passer helt enkelt ikke sammen. Vi er for forskjellige. Det lar seg ikke gjøre å få en harmonisk sameksistens i dette fogderi-fylket.

Fakta viser at vi vil streve med å bli en voksende region i fremtiden. Årsaken er veldig enkel. Vi blir for små. Og – det finnes alltids noe å krige om. 

Årsaken til at det er krig er at her skal alle ha samme kake, hver gang det finnes en mulighet for at en kake kommer på bordet. Hver gang. Alle mot alle. En får nesten aldri kake.

Denne utmattelseskrigen tar livet av kreativitet, sameksistens, og virker hemmende på all fremtidig vekst. På alle samfunnsområder. Man får ingen utvikling. Møre og Romsdal Fylke har ødelagt seg selv innenfra. Selv redaktøren i Romsdal Budstikke innser at fylket nå er sprengt.

Etter flere generasjoner med strid så kjenner ikke våre barn til annet. Skal vi virkelig også lære våre barnebarn at det er slik det skal være? Krig, av gammel vane? Skal vi sende enda en generasjon til «den evige krigs-sone»?

Gi opp Møre og Romsdal. Fylket har ingen fremtid. Fylket er ikke levedyktig. Det er sprengt. Konstruksjonen har forøvrig aldri virket. Den virker iallefall ikke nå, og den vil aldri virke for fremtiden heller. Motsetningene vokser hele tiden. På alle områder. Det er over. Man kan heller fokusere på å være naboer. Kanskje blir vi enda bedre naboer, etter en skilsmisse.

Ansvarlige politikere – nå er tiden kommet – nå må vi faktisk sette den endelige strek.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse