Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Anna Owczarz
Ytring
24 januar 2019 21:40
Del på Facebook
Kristiansund sykehus, med artikkelforfatter Anna Owczarz innfelt.
Kristiansund sykehus, med artikkelforfatter Anna Owczarz innfelt.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At klinikksjef Erdal og alle styremedlemmer legger seg rolig til sengs i natt etter dagens styremøte kan ikke utelukkes.

Jeg kom på vakt etter en avspaseringsdag hjemme, hvor jeg fulgte med på styremøtet, og vet at jeg ikke kommer til å sove i natt. Om det blir tårer eller sinne eller begge deler om hverandre får min gode mann se.

Vi har en kjempeflott fødeavdeling med fantastisk personell. De har jo kjent på kroppen hva det betydde å møte klinikkledelsen her. De formidlet sin bekymring over alle de fødende som må reise langt om avdeling blir lagt til Molde med alt dette medfører. De er redde hvordan de skal greie jobben, pendling, henting av barn og mye mer. Men aller mest er de bekymret for pasienter. Det har ledelsen fått klar beskjed om! Jeg har også sendt både brev og mail til ledelsen og frarådet sammenslåing. Det heter «ga beskjed innen linja».

Jeg kan faktisk ikke huske, i mine 18 år her, at vi i Kristiansund ønsket 1 fødeavdeling i nordfylket istedet for 2. Man forsøkte å finne seg i dette at det blir en i Hjelset til slutt men har aldri ønsket dette før!

Nå starter spillet med at tillitsvalgt jordmor presenterer på rbnett kvelden før styremøte at fagmiljøer i Molde og Kristiansund har alltid ønsket en felles fødeavdeling. 

Styremøtet starter med beskjed om at det ikke dreier seg om innsparinger til Hjelset sykehuset! At styret mener at befolkningen er så lite intelligent forteller bare enda mer om dem.

I dag møter klinikksjef på styremøte og presenterer regelrett løgn:  at vi har ønsket en felles fødeavdeling! Underlig nok bruker han samme ordlyden i sin presentasjon til styret som jordmor fra Molde har gjort i går....Bare så det er sagt med en gang- du har 0 tillit som klinikksjef fra meg og flere!

Jordmoren fra Molde fremstod kjempe rolig i sitt innlegg. Det hele får meg til å konkludere nok en ny skinnprosess på gang! 

Nordmøres stemme ble ikke hørt i dette styremøtet. Det endte med et enstemmig vedtak hvor ansattes representanter, altså helsepersonell fra sykehus og en erfaren allmennlege stemmer for, og dermed hjelper styret å ribbe befolkningen for funksjoner de har krav på. Det ser ut til at min tidligere oppfordring til styret om å kjenne på ansvaret de sitter med, ble glatt ignorert. Alle styremedlemmer dro så glad og fornøyde hjem etter vel jobbet.

Nå nærmer vi oss ROS-analysen med 50 personer! Ikke en eneste barnelege herifra er invitert til den!

Utfallet kan forutsies allerede.

Det ser ut som dette styret aldri lærer og valgte igjen å gamble med menneskers liv og helse. 

 Vi håper bare på at vi ikke mister noen liv før styret  samler seg for å gjøre om sine vedtak!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse