Annonse
Annonse
Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Vi er dypt bekymret for effekten foreslåtte omstillingstiltak vil ha på Nordmøre og særlig fagmiljøene på Aure Rehabilitering og Kristiansund Sykehus.

I interimsfasen (perioden mellom tomte-vedtaket og innflytting i nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal - SNR) var Helse Møre og Romsdals uttalte mål å bevare og om mulig styrke alle fagmiljø inn mot innflytting SNR. Vi ser nå at helseforetaket ikke har til hensikt å følge opp dette målet.

Risiko og sårbarhets-analysen fra 2014 peker på forvitring og kollaps av fagmiljøene som en risiko. Ingen av tiltakene fra analysen er iverksatt tross gjentatte etterlysninger fra ansatte, tillitsvalgtsapparatet og vernetjenesten. Vi oppfatter at det er overhengende fare for forvitring og kollaps av fagmiljø dersom man nå legger ned Aure Rehabilitering og fødeavdelingen på Kristiansund Sykehus.

Konsekvensene dette vil ha for rekruttering til SNR er katastrofale. I tillegg vil dette gi svært store konsekvenser for HMRs mulighet til å tilby likeverdig spesialisthelsetjeneste til befolkningen i fylket, i særdeleshet befolkningen på Nordmøre.

Videre vil vi formidle at vi som ansatte ved Kristiansund sykehus og del av et sterkt og innovativt fagmiljø føler oss krenket av ledelsen ved helseforetaket. Å nedsnakke ansatte og fagmiljø i styresakene og i media oppleves som omsorgssvikt.

Vi ble forsikret at vi skulle beholde og styrke alle funksjoner fram mot nytt sykehus. Helseforetaket skulle ha særlig oppmerksomhet på det sykehuset som tapte tomtevedtaket. Dette løftet er ikke fulgt opp. Vedtaket om plassering av det nye sykehuset i 2014 var tungt å fordøye, men flere av oss var innstilt på samarbeid mot et felles mål.

Motivasjonen til samarbeid er nå fraværende. Gjentatte løftebrudd fra ledelsen oppleves som svik av et slikt omfang at det direkte påvirker motivasjonen til å holde ut på jobb.

Å jobbe ved Kristiansund Sykehus oppleves ikke som helsefremmende, men som en belastning. Helseforetaket har krav om innsparing. Tiltakene som foreslås nå er helt feil ende å begynne i.

Vi mener at å gjennomføre nedleggelse av Aure og føde i Kristiansund ikke vil gi økonomisk innsparing, men tvert imot koste foretaket dyrt.

Renate Kleive, Hovedtillitsvalgt NSF Kristiansund Sykehus

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte