Annonse
Annonse
Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er dypt bekymret for effekten foreslåtte omstillingstiltak vil ha på Nordmøre og særlig fagmiljøene på Aure Rehabilitering og Kristiansund Sykehus.

I interimsfasen (perioden mellom tomte-vedtaket og innflytting i nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal - SNR) var Helse Møre og Romsdals uttalte mål å bevare og om mulig styrke alle fagmiljø inn mot innflytting SNR. Vi ser nå at helseforetaket ikke har til hensikt å følge opp dette målet.

Risiko og sårbarhets-analysen fra 2014 peker på forvitring og kollaps av fagmiljøene som en risiko. Ingen av tiltakene fra analysen er iverksatt tross gjentatte etterlysninger fra ansatte, tillitsvalgtsapparatet og vernetjenesten. Vi oppfatter at det er overhengende fare for forvitring og kollaps av fagmiljø dersom man nå legger ned Aure Rehabilitering og fødeavdelingen på Kristiansund Sykehus.

Konsekvensene dette vil ha for rekruttering til SNR er katastrofale. I tillegg vil dette gi svært store konsekvenser for HMRs mulighet til å tilby likeverdig spesialisthelsetjeneste til befolkningen i fylket, i særdeleshet befolkningen på Nordmøre.

Videre vil vi formidle at vi som ansatte ved Kristiansund sykehus og del av et sterkt og innovativt fagmiljø føler oss krenket av ledelsen ved helseforetaket. Å nedsnakke ansatte og fagmiljø i styresakene og i media oppleves som omsorgssvikt.

Vi ble forsikret at vi skulle beholde og styrke alle funksjoner fram mot nytt sykehus. Helseforetaket skulle ha særlig oppmerksomhet på det sykehuset som tapte tomtevedtaket. Dette løftet er ikke fulgt opp. Vedtaket om plassering av det nye sykehuset i 2014 var tungt å fordøye, men flere av oss var innstilt på samarbeid mot et felles mål.

Motivasjonen til samarbeid er nå fraværende. Gjentatte løftebrudd fra ledelsen oppleves som svik av et slikt omfang at det direkte påvirker motivasjonen til å holde ut på jobb.

Å jobbe ved Kristiansund Sykehus oppleves ikke som helsefremmende, men som en belastning. Helseforetaket har krav om innsparing. Tiltakene som foreslås nå er helt feil ende å begynne i.

Vi mener at å gjennomføre nedleggelse av Aure og føde i Kristiansund ikke vil gi økonomisk innsparing, men tvert imot koste foretaket dyrt.

Renate Kleive, Hovedtillitsvalgt NSF Kristiansund Sykehus

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 5 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte