Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Anna Owczarz
Ytring
24 mars 2019 20:54
Del på Facebook
Kristiansund sykehus, med artikkelforfatter Anna Owczarz innfelt.
Kristiansund sykehus, med artikkelforfatter Anna Owczarz innfelt.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lys av adm.direktør Remmes forslag til styrevedtak som fikk Nordmøres befolkning i opprørsstemning, er det blitt reist spørsmål om ledelsen og direktøren har gjort en god jobb i saken. 

Prosessen om sammenslåing av fødeavdelinger har ikke vært noe annet enn et spill for galleriet. Ledelsens kroppsspråk var ikke til å mistolke. Før prosessen er i gang har jordmødre i Kristiansund begynt å lete etter nye jobber, mens jordmødre i Molde med den største ro hele veien har uttrykt tillit til ledelsen.

Det er for lite plass til å påpeke alle usannheter, som klinikksjef Erdal og direktør Remme har brukt for å rettferdiggjøre sine vurderinger til befolkningens og ansattes dype fortvilelse. Prosessen fortsetter og som alle slike prosesser, krever det mange timers arbeid fra fagpersonell. Slike omstillingsprosesser stjeler enorm mange arbeidstimer fra fagfolk og nå skjer de overalt- på hver avdeling og på hvert nivå. Det ville således vært en besparelse i seg selv dersom man tonet ned byråkratiet og omstillingene og heller konsentrerte seg om å faktisk jobbe for pasientene i HELE fylket. Realiteten er dessverre en annen.

Midt i fødesammenslåingprosessen har jeg utfordret min klinikksjef på deler av driften av nyfødt intensiv i Ålesund . Årsaken er at det kommer nye retningslinjer for omsorg for premature barn født før uke 28 gjeldende fra 01.01.2020 som anbefaler å sentralisere alle fødsler før uke 28 til et sykehus i regionen , altså Trondheim. Nyfødt intensiv avdeling i Ålesund behandlet ett slikt barn i hele 2017 med all kostbar beredskap det medfører. Jeg spurte derfor klinikksjefen om han vil vurdere omstillingen på nyfødt intensiv FØR han angriper mange kvinners rett på trygg fødsel. Dette spørsmålet forble selvsagt ubesvart fra hans side.

Avvikling av vår fødeavdeling ble bestemt. Klinikksjef og gynekolog Erdal fant i sin oppfinnsomhet at bløtdelskirurg ved fødsel i Molde var viktigere enn barnelege ved fødsel i Kristiansund. Avdelingssjef og jordmor Skogeng presenterer til og med på NRK en kveld, at tilbudet for fødende blir bedre. Hun lovet at hun vil skaffe tilstrekkelig jordmorfølge innen august! En dristig påstand med tanke på at foretaket har kun greid å dekke 25 % av jordmorfølge de siste 7 årene. Denne gangen satser avdelingssjef på samarbeid med kommuner, i en oppgave som er ene og alene foretakets ansvar!

Ansatte på Aure rehabilitering erklærer manglende tillit til sin klinikksjef Bøyum. Hun laget en arbeidsgruppe bestående kun av fagfolk fra Ålesund hvor hun anbefaler å legge ned Aure rehab og opprette noen få rehabiliteringssenger vekk fra Nordmøre til fordel for Ålesund - selvsagt!

På toppen av den smertefulle prosessen sender hun dem en video i pysj hvor hun oppmuntrer dem til å være kreative og «ha det meir gøy»…..

Alle de innkomne forslag til omstilling vil ramme pasientene.

Underlig nok så er det ikke kommet et eneste forslag for innsparing i administrasjonen.

Man kan virkelig undre seg over at foretaket vil betale skyhøy og hemmeligholdt lønn til prosjektdirektør for SNR samtidig som de vil si opp og outsource renhold på sykehuset. Finnes det noe logikk som foretaket retter seg etter?

Slik har vi ansatte det med våre klinikksjefer og direktører. Vi oppfordres til å gi innspill, men disse ser aldri dagens lys. De starter prosesser fra feil ende og har mistet all tillit hos oss på Nordmøre. Om utskifting av noen sjefer og direktører bedrer pasientbehandlingen er lite trolig, men kanskje vi slipper å mishandles like mye?

Det er mer enn åpenbart for alle med sunn fornuft at man ikke greier å spare på drifta for å finansiere et sykehusbygg på Hjelset.

Allerede er et nytt opprør i gang ute i distriktet, hvor innbyggerne ikke finner seg i at HMR skal spare på ambulanser.

Det finnes derfor kun en løsning - SNR prosjektet må skrinlegges umiddelbart til det beste for pasientene i hele Møre og Romsdal fylke. Hvis dette ikke gjøres, vil pasientene som i dag, fortsatt måtte ta all støyten for innsparingen.Samtidig som de blir matet med påstander om at en fødsel går like bra uansett avstand til fødeavdeling og at det holder med EN jordmor i beredskap for 59 000 innbyggere.

Dette kan ikke befolkningen og politikerne finne seg i.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse