fbpx
Annonse
Annonse
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Ytring
Vidar Holm, Nordmørstrønder
23 mars 2019 18:42
Vidar Holm,  Nordmørstrønder.
Vidar Holm,  Nordmørstrønder.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat nå foregår et drama like utenfor stuedøra på Nordmøre. Et cruisefartøy med 1300 mennesker ombord (260 mannskap og resten passasjerer) ombord er i havsnød på Hustadvika.

Dette på en dag hvor en forsinket vinterstorm herjer kysten. Litt lenger nord ligger øykommunen Smøla. Tilfeldighetene og omstendighetene gjør at akkurat i dag har øya hverken hurtigbåt eller ferjeforbindelse på grunn av været. Ei ubrukelig reserveferje er satt inn for Edøyfjord som måtte på et uplanlagt verkstedopphold.

Men de planlagte foregår også midt på svarte vinteren og erstatningsferje beregnet på fart i badekaret ditt settes inn. I fjor lå den på drift rett utenfor Edøy med motorstans da den endelig skulle gå. Akkurat som Viking Sky nå gjør ved Hustadvika.

Kystekspressen og Edøy vet vi fra før er en dårlig match. Utallige kanselleringer siden nye båter ble satt inn i ruta Kristiansund Trondheim for fem år siden. Senest for ei uke siden kjørte en av båtene inn i kaien så anløp ikke var mulig på fem døgn. At Smøla har ambulansebåt skal man være glad for men i sånne værforhold er det ingen ønskesituasjon å måtte ha bruk for den. Helikoptertransport er da løsningen. Men så var det akkurat det da.

I dag er alle helikopter opptatt ved Hustadvika. I mens feirer smølværingene i dag Smølahallens ti års dag med hitterværingen Anders Jektvik, Ole Paus og Øyvind Blunck på scenen. En hall Smøla kommune forøvrig ligger i rettsak med utbygger pga skader påført av hardt vær.

For å oppsummere. Skal Nordmøre begynne å forklare hvor skapet skal stå hva angår beredskapen av ymse art, kollektivtilbudene og krav til disse med tanke på hvor de utføres hva angår vær og vind, samtidig som man bør begynne å jobbe for bedre samferdsel i nord fylket. Ingen rår med været men det går og bruke det beste materiellet i markedet i stedet for å godta ubrukbare nødløsninger. Eventuelt bør også Nordre Nordmøre tenke bro og tunellforbindelser.

Akkurat nå håper vi alle det går bra på Hustadvika. Det opplyses flittig på NRK nyheter at hundrevis av passasjerer skal innlosjeres på hotell i Molde. Betryggende. De hundrevis som planlegges innlosjert i Kristiansund vil nok også få det etter forholdene greit.

Fortsatt god helg på Nordmøre.

 

Vidar Holm,  Nordmørstrønder.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Kristiansund Sp og aksen
Dette spørsmålet burde bli stilt til samtlige SP partiene i Fylket, som styres av ett fåtall som truer fram Møreaksen, ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikFeiga du ut, Lama Vik? Udokumenterte påstandar er Møreaksen-tilhengjarane flinke med. Skyt og stikk av! Patetisk!
Lars Svein Valderhaug 2 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikDet bør du begrunne godt og kvikt! Skitprat frå deg har eg fått nok av. 
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Stig Anders Ohrvik og meg
Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men ...
Rolf Erik Pedersen 3 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Møreaksen kunne blitt tidenes verste samferdselsprosjekt. Vi må sette vår lit til at Sve klarer å gi resten av Stortinget en ...
Lama Vik 3 dager siden Veien videre, Statens vegvesen?
Spydigheit og hersketeknikk er berre barnemat samanlikna med ditt samankok av konspirasjonar, Lars.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte