Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Ytring
23 mars 2019 18:42
Del på Facebook
Vidar Holm,  Nordmørstrønder.
Vidar Holm,  Nordmørstrønder.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat nå foregår et drama like utenfor stuedøra på Nordmøre. Et cruisefartøy med 1300 mennesker ombord (260 mannskap og resten passasjerer) ombord er i havsnød på Hustadvika.

Dette på en dag hvor en forsinket vinterstorm herjer kysten. Litt lenger nord ligger øykommunen Smøla. Tilfeldighetene og omstendighetene gjør at akkurat i dag har øya hverken hurtigbåt eller ferjeforbindelse på grunn av været. Ei ubrukelig reserveferje er satt inn for Edøyfjord som måtte på et uplanlagt verkstedopphold.

Men de planlagte foregår også midt på svarte vinteren og erstatningsferje beregnet på fart i badekaret ditt settes inn. I fjor lå den på drift rett utenfor Edøy med motorstans da den endelig skulle gå. Akkurat som Viking Sky nå gjør ved Hustadvika.

Kystekspressen og Edøy vet vi fra før er en dårlig match. Utallige kanselleringer siden nye båter ble satt inn i ruta Kristiansund Trondheim for fem år siden. Senest for ei uke siden kjørte en av båtene inn i kaien så anløp ikke var mulig på fem døgn. At Smøla har ambulansebåt skal man være glad for men i sånne værforhold er det ingen ønskesituasjon å måtte ha bruk for den. Helikoptertransport er da løsningen. Men så var det akkurat det da.

I dag er alle helikopter opptatt ved Hustadvika. I mens feirer smølværingene i dag Smølahallens ti års dag med hitterværingen Anders Jektvik, Ole Paus og Øyvind Blunck på scenen. En hall Smøla kommune forøvrig ligger i rettsak med utbygger pga skader påført av hardt vær.

For å oppsummere. Skal Nordmøre begynne å forklare hvor skapet skal stå hva angår beredskapen av ymse art, kollektivtilbudene og krav til disse med tanke på hvor de utføres hva angår vær og vind, samtidig som man bør begynne å jobbe for bedre samferdsel i nord fylket. Ingen rår med været men det går og bruke det beste materiellet i markedet i stedet for å godta ubrukbare nødløsninger. Eventuelt bør også Nordre Nordmøre tenke bro og tunellforbindelser.

Akkurat nå håper vi alle det går bra på Hustadvika. Det opplyses flittig på NRK nyheter at hundrevis av passasjerer skal innlosjeres på hotell i Molde. Betryggende. De hundrevis som planlegges innlosjert i Kristiansund vil nok også få det etter forholdene greit.

Fortsatt god helg på Nordmøre.

 

Vidar Holm,  Nordmørstrønder.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 5 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse