Annonse
Annonse
Marcus Stamnes (21), ungdomskandidat for Arbeiderpartiet i Kristiansund. Foto: Privat
Marcus Stamnes (21), ungdomskandidat for Arbeiderpartiet i Kristiansund. Foto: Privat

Marcus Stamnes (21), ungdomskandidat for Arbeiderpartiet i Kristiansund ser med skepsis på at kommunen ikke utlyser lærlinger innen helse og omsorgsfag i 2019.

Kristiansund Kommune kommer ikke til å utlyse lærlinger i 2019 i Helse og Omsorgsfaget. Dette gjør at mange på andreåret på Kristiansund Videregående og andre skoler ikke får lærlingeplass i Kristiansund. Marcus Stamnes (21), ungdomskandidat for Kristiansund Arbeiderparti, ser med skepsis på dette

«Dette er utrolig dårlig reklame for kommunen. Kommunen er aktiv opp mot ungdomsskoleelever for å få de til å søke helsefag, og lokker med lærlingeplass. Og når det kommer til stykket, så har de ingen arbeidsgiver å gå til. Dette fører til at enten får ikke elevene fullført sin utdanning og får fagbrev, eller så må de ta utdanningen sin utenbys og må flytte for å få fullført utdanningen sin. Dette øker ikke sjansen for at de kommer tilbake etter utdanningen sin.»

Marcus understreker at det ikke er for sent og han utfordrer ordfører Kjell Neergaard til å komme på banen

«Jeg håper ordfører Kjell vil komme på banen for å få på plass de nødvendige lærlingeplassene vi trenger for dette kullet. Dette har byen mye igjen for og jeg håper kommunen snur og at det blir også lærlinger i helse og omsorgsfaget også for 2019-kullet. Håpet er at vi kan få Kjell til å snu og få det elevene fortjener»

Beskjeden kom fra kommunen knappe tre uker før søknadsfristen for lærlingesøknadene, og det bekymrer Marcus.

«Mange har sett for seg at kommunen skulle utlyse og har ventet på det. Men når beskjeden kommer så sent, skaper det problemer for mange. Det å flytte utenbys og fullstendig kjøre 180 grader på planene, vil dette by på problemer. For mange arbeidsgivere har begynt sine ansettelsesprosesser og det gjør at de som tenkte å søke i kommunen ikke kommer heldig ut her.»

Marcus sier til slutt at det ikke er for sent å snu, og han håper at ordføreren i Kristiansund vil ta tak i saken og ordne opp for de mange elevene på helse og omsorgsfag

«Dette er en investering i framtida, og disse ungdommene fortjener en lærlingeplass i Kristiansund»

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte