Annonse
Annonse
Terje Hals, Nordmørslista
Ytring
30 mars 2019 11:24
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terje Hals, Nordmørslista. Foto: PrivatDet er mange som tror at «bare» fødeavdelingen som blir nedlagt. At sykehusets funksjoner for øvrig blir bevart. Slik er det ikke:

  1. Når Fødeavdelingen forsvinner, vil også gynekolog på vakt forsvinne. I beste fall, vil en gynekolog eller to ha poliklinikk som tidligere, mellom klokken 8 og 16. Deretter vil det ikke være noen spesialister tilstede i denne spesialiteten.
  2. Kvinner som før ble lagt inn i sykehuset for operasjoner eller behandling av sykdommer innen fagfeltet «kvinnesykdommer», vil ikke kunne få slike inngrep i Kristiansund. Ingen vil få fjernet sin livmor eller operert et fremfall. Det må foregå på andre sykehus. Dette fordi det ikke vil være spesialister til å tilse eventuelle komplikasjoner eller andre tjenester på kveld og natt.
  3. Akutte tilfeller, må også gå til Molde eller Ålesund.
  4. Det har vært hevdet at man skal gjøre dagkirurgi innen kvinnesykdommer. Dette vil kun dreie seg om pasienter som – med sikkerhet -, vil være ute av sykehuset før klokken fire. Små inngrep som ikke medfører langvarig bedøvelse, vil man kunne få utført. Muligens kan noe vi kaller koniseringer (behandling av celleforandringer), kunne utføres, men da i lokalbedøvelse. Operasjoner for urinlekkasje, vil man måtte sende annensteds, fordi man ikke kan sende slike pasienter hjem, før man har forsikret seg om at de greier å late vannet problemfritt. Nye metoder innen dette feltet, kan kanskje utføres. Enkle «kikkhullsoperasjoner», vil muligens kunne utføres, men ikke mer avanserte operasjoner.
  5. Provoserte aborter ved hjelp av medisiner, vil ikke kunne utføres i Kristiansund. Ofte må de ligge litt utover ettermiddagen og kvelden, før de er hjemreiseklar. Ønsker kvinnen å utføre aborten hjemme, er det mulighet for det. Får hun da komplikasjoner, må hun sendes til Molde.
  6. Kreftbehandling blir et felt med usikkerhet. De som er ferdigbehandlet i Trondheim eller Oslo, og som overføres til lokalsykehuset, vil bli sendt til Molde. Oppfølgingsbehandling (cellegift), er det en del uklarheter rundt. Blir det ansatt leger som kan håndtere dette, så kan det kanskje foregå i Kristiansund, men da blir det nødvendig med spesielle avtaler.
  7. Barnløshetsutredning, vil fortsatt kunne foregå i Kristiansund
  8. Utredning av gynekologiske lidelser, vil fortsatt kunne foregå poliklinisk, i Kristiansund, men bare i sjeldne tilfeller.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 12 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte