Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
02 mai 2019 08:17
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg har gått i tog 1. mai.

Som medlem i LO er det nok ikke så rart å gå i tog 1. mai. Som ordførerkandidat for Nordmørslista er det heller ikke så rart å delta på et politisk arrangement. Men skal jeg være ærlig så var nok den viktigste drivkraften for å gå i tog i dag den samme som jeg tror det var for mange av de andre tusentalls menneskene som var møtt opp på arrangementet i Kristiansund i dag. Jeg er helt sikker på at årsaken til at oppmøtet slo alle rekorder for 1. mai-arrangement i Kristiansund på den våteste dagen som har vært i hele vår, er at nordmøringene fortsatt stiller opp for fødeavdelingen, barneavdelingen og sykehuset i Kristiansund.

Hovedtalerne hadde også fanget opp dette. Martin Kolberg hevdet fra talerstolen at han kjenner godt til kampen vår for lokalsykehuset, og at han støtter oss fullstendig. 

– I løpet av kort tid vil Arbeiderpartiet fremme forslag i Stortinget om at fødetilbudet i Kristiansund ikke skal legges ned før et nytt sykehus er på plass, sa Kolberg.

– Før et nytt sykehus er på plass.

Du hadde meg nesten der, Martin Kolberg. Men bare nesten.

Du kan ikke være med oss til «et nytt sykehus er på plass», for så å tro at vi skal akseptere at fødeavdelingen blir lagt ned når det nye sykehuset i Molde er på plass. Avstanden til sykehus og fødeavdeling i Molde blir ikke plutselig akseptabel da.

 Enten er du med oss, eller så er du mot oss.

Jeg er veldig glad for at engasjementet rundt sykehuset åpenbart er økende igjen. Men jeg er samtidig bekymret.

Er dette 2010 om igjen? 

I 2010 samlet alle seg for å demonstrere for å beholde sykehuset. Bare for å bli tatt til inntekt for et «fellessykehus på Krifast».

Og da det ble besluttet å utrede fellessykehus trodde luringene som sto bak at de hadde vunnet. Men det sto ingenting om plassering i vedtaket. Bare at det skulle være faglig begrunnet.

I dag, i 2019, vet vi at «faglig begrunnet» har null verdi, ettersom både direktører og klinikksjefer er kjøpt og betalt, og mangler integritet til å si fra om at det de blir bedt om er uforsvarlig. De er villige til å la mødre og barn dø for å spare penger. Men Anja Cecilie Solvik i bunadsgeriljaen har rett når hun sier at overskuddet i en fødeavdeling er de barna som blir født.

Derfor skal vi ikke godta at fødeavdelingen blir lagt ned. Ikke i dag, ikke om 5 år og ikke om 10 år. Vi skal ikke la oss kjøpe av de som sier at de står ved vår side «inntil det nye sykehuset er ferdig»

Så billige er vi ikke. Vi er ikke like billige som direktører og klinikksjefer som lar seg kjøpe for penger som heller burde vært brukt til å drive lokalsykehus, fødeavdelinger og barneavdelinger. 

Vi skal slåss videre. Så lenge som nødvendig.

Gratulerer med dagen!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte