Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkes- og gruppeleiar i MR FrP
Ytring
13 august 2019 20:31
Frank Sve, Fylkesleiar og gruppeleiar i Møre og Romsdal FrP.
Frank Sve, Fylkesleiar og gruppeleiar i Møre og Romsdal FrP.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Firefelts motorveg gjennom noko av Norges vakraste byområder i Molde, er så gedigent talentlaust og haudelaust, at det er vanskeleg å forstå».

I område etter område i samanheng med gigantprosjektet Møreaksen, kjem saker fram der store delar av befolkninga og næringslivet er imot planane som vert lansert.

Ikkje nok med at eit større fleirtal heller vil ha fortsatt ferjer eller Romsdalsaksen over Romsdalsfjorden, er det også no ein betydeleg kamp og engasjement for å stoppe firefelts motorveg inn mot Molde. Betydelige mengder med bompengar er planlagt også i bypakke Molde, ein bypakke som også her vil bli avkrevd betydelige eigenandelar, som sjølvsagt fører til at denne bompengepakken berre kan skrinleggjast umiddelbart.

Det er for oss som bur i Molde og rundt omkring i resten av fylket, ei stor gåte å forstå kvifor enkelte politikarar i Molde ynskjer E-39 rett igjennom byen, 8 rundkøyringar og rasering av byområda med gedigne vegprosjekt.

Kvifor er dette nødvendig?

Ingen andre stadar her til lands, planlegger ein på denne måten. «Er det slik at enkelte framtredende politikarar snart har tenkt å begynner å bruke litt «topplokket» lytte til innbyggjarane og ikkje berre dure fram utan å sjå anna enn sitt eige speilbilde»

Vi som politikarar må aldri gløyme kvifor vi er politikarar. Vi er dette på vegner av innbyggjarane, då vert det aldeles openbart for oss at innbyggjarane må lyttast til. Klarer ein ikkje å tenkje anna ein firefelts veg og rasere store delar av indrefileten i Molde, kan ein like godt la vere.

Det same gjelder E-39 gjennom Molde, eg trur dei fleste her i fylket begynner å forstå konsekvensane av dette, og no begynner ein å forstå dette også i Molde. Men, innbyggjarane kan ta grep den 9. september, og seie klart ifrå kva ein ynskjer.

FrP ynskjer overhode ikkje å rasere dei fine byområda i Molde med gigantvegar. Vi ynskjer heller ikkje å oversjå innbyggjarane sine meiningar, derfor ynskjer vi også å utgreie flytebru og Romsdalsaksen, og seier klart nei til milliardar av kr i bompengar.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte