Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Berit Tønnesen (Ap) og Berit Frey (Sp)
Ytring
20 februar 2020 09:08
Del på Facebook
Illustrasjon: Bolgneset Utvikling / Rambøll
Illustrasjon: Bolgneset Utvikling / Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Formannskapet og bystyret vedtok enstemmig i 2016 at kommunen skulle utvikle et større næringsareal på Bolgneset for nye næringer innen havteknologi. Senere har politikerne enstemmig vedtatt nødvendige bevilgninger til reguleringsarbeidet og innløsning av eiendommene.

Kommunen fikk en meget god respons på de planer som da ble lagt frem. Tidens Krav hadde en lederartikkel den 10.juni 2016 som kalte dette «En plan for fremtiden», og skrev at kommunen tenker helt riktig når de nå planlegger å avsette et større område på Bolgneset til et landbasert havteknologisenter, og når man først etablerer et slikt operativt teknologicluster i Kristiansund, finnes det knapt grenser for hvor mye det kan vokse.

Nå, drøye 3 år senere har vi ferdigstilt planarbeidet og fått alle nødvendige eksterne godkjenninger for 500 dekar nytt næringsareal. Reguleringsplanen med tilhørende konsekvensutredning er nå godkjent av alle eksterne statlige og fylkeskommunale instanser, og skal legges frem for kommunal egengodkjenning i bystyret den 5.mars.

Det viser at kommunen har gjennomføringsevne, selv i svært vanskelige saker hvor en rekke fylkeskommunale og statlige organer har utfordrende krav til både prosess og sluttresultat.

Kommunen valgte noe utradisjonelt å organisere arbeidet gjennom et heleid kommunalt aksjeselskap (Bolgneset Utvikling AS) med tett politisk og administrativt samarbeid og styring. Det har vært en suksess, og er en organisasjonsform som vi med fordel bør vurdere også for andre kommunale oppgaver.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har for denne valgperioden inngått et forpliktende samarbeid som bl.a. innebærer at Bolgneset-prosjektet skal gjennomføres i henhold til den tidligere politiske bestillingen. Det forplikter at Ap og Sp fikk innbyggernes tillitt til å danne et flertall i bystyret ved siste valg, og vi vil vise at vi holder våre løfter.

annonse

Kommunen må tilrettelegge for fremtiden, med nye næringer som skal bygge videre på den kompetansen og den posisjon regionen har innen oljeindustrien. Det har tatt årtier for Kristiansund å etablere seg som den suksessrike oljebyen vi er i dag, men vi må innse at det engang tar slutt, på samme måte som klippfisk og sild var glansperioder som forsvant.

Uten langsiktige tanker og tålmodig arbeid kommer vi ikke videre. Det finnes ingen raske snarveier for å skape nye næringer og arbeidsplasser til erstatning for oljebransjen.

Bolgneset-prosjektet har derfor så vidt begynt. Neste fase er å inngå en entreprenørkontrakt for opparbeidelse av området. Når den er ferdigforhandlet, vil den bli bli lagt frem for politisk godkjenning. Samtidig vil vi søke eksterne investorer som vil finansiere opparbeidelsen. Vi kan berolige innbyggerne med at kommunen ikke skal bekoste dette selv. Privat kapital skal være på plass før første spadetak.

Bolgneset vil nå fremover bli markedsført overfor ulike aktører som direkte eller indirekte vil stå for etableringene. Dette er et stort stykke arbeid, som kommunen vil gjennomføre i samarbeid med ulike private og offentlige fagmiljøer, som vi vet vil stille med kompetanse og økonomiske tilskudd.

Bolgneset er et meget ambisiøst prosjekt som vil ta tid, men kommunen har kontaktnett, kompetanse og gjennomføringskraft. Gjennom tålmodig og målrettet arbeid skal vi lykkes å skape nye arbeidsplasser.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte