Annonse
Annonse
Jens Ulltveit-Moe – burgerbaron. Illustrasjon: Christina Fjeldavli
Jens Ulltveit-Moe – burgerbaron. Illustrasjon: Christina Fjeldavli

“Det hører ikke hjemme her. […] Det er overgrep mot et vakkert landskap og kulturvernområde”, sa Jens Ulltveit-Moe til NRK 17. oktober 2018, da Kjell Inge Røkke ville bygge en 200 meter høy skyskraper ved inngangen til Fornebu, i Ulltveit-Moes eget nabolag. 

Nina Jensen, som var innleid av Røkke for å lede prosjektet, bedyret at målet med skyskraperen var å invitere “globale kunnskapsmiljøer til å redde liv i havet”, uten at Ulltveit-Moe skiftet syn på saken av den grunn. “Jeg er sjokkert over disse planene. Jeg finner ikke ord”, kunne han røpe til NRKs journalist.

Klimaforkjemper Jens Ulltveit-Moe, som har tjent seg rik i oljebransjen, sikret seg for noen år siden rettighetene til å drive kaffekjeden Starbucks i Skandinavia, gjennom datterselskapet Umoe Restaurant Group. Lite er mer klimavennlig enn å frakte klimabønner på tvers av kloden, for så å spre engangskopper over hele klimahovedstaden Oslo. Som et unikt bidrag til Klimakur 2030, sørger Ulltveit-Moe også for å sikre befolkningens fastfood-inntak, gjennom klimatiltaket Burger King.

Selv om Jens Ulltveit-Moe forsvarer det unike Fornebu-landskapet med nebb og klør, betyr ikke det at landskap andre steder i landet er viktige nok til å skånes. 6. oktober 2019 måtte han derfor ta “et generaloppgjør med naturvernere som prioriterer utsikten fremfor kloden”. Særlig vindkraftmotstandere er sneversynte og egoistiske. “Skit i verden, leve Norge. Det er det de står for”, i klimainvestorens øyne. I klimakrisetider må naturen selvfølgelig ofres, men så står det altså et sammensurium av klimafornektere, innvandringsmotstandere og anti-globalister i veien. Takk og lov at vi har en statsminister som spiller på lag med landets aller rikeste menn. 

Kilder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulltveit-Moe om Røkkes skyskraper: – Et overgrep mot landskapet

Jens Ulltveit-Moe tar oppgjør med naturvernere:– Skit i verden, leve Norge. Det er det de står for

– Et sammensurium som ikke ser ut til å akseptere verden vi lever i

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte