Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
13 september 2020 19:30
Del på Facebook
NYKOMMER: Polestar, et undermerke av Volvo, har truffet det norske markedet godt med sin første elbil. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
NYKOMMER: Polestar, et undermerke av Volvo, har truffet det norske markedet godt med sin første elbil. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Et bilmerke som ikke fantes på norske veier før i sommer, gjør seg nå svært så synlig på salgsstatistikken.

Polestar startet leveringene av sin første bil for massemarkedet, elbilen Polestar 2, i sommer. Og den har raskt gjort seg bemerket. I auguststatistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikken legger den seg på fjerdeplass med 494 biler

– Mottakelsen av Polestar 2 i Norge har overgått alle forventninger. Norge er et «elbilland» og konkurransen er tøff, men vi ser at kombinasjonen av lang rekkevidde, nydelig design og ulike praktiske elementer er noe som virkelig har truffet hos nordmenn, sier Alexander Hørthe, Polestars norgessjef.

Hørthe sier de merker at interessen øker nå som det begynner å komme eksemplarer av modellen på veiene.

Høyere takt

Polestar 2 er en mellomstor sedan med coupéaktig takprofil. Den er en direkte konkurrent til Tesla Model 3 når det gjelder ytelser, rekkevidde og pris.

De første utleveringene til norske kunder var i juli. Hørthe sier de har jobbet hardt med å «kvalitetssikre prosessene rundt utlevering».

– Vi har mange spente kunder som venter på sin Polestar 2, og kunder kan forvente en høyere takt av utlevering i tiden fremover.

Det betyr at Polestar 2 trolig vil være høyt på salgslistene resten av året.

Det mest leverte bilen i august var Audi e-tron, foran Mercedes-Benz EQC og Volkswagen Golf. Av de 15 mest leverte bilene var det kun to modeller som ikke var en elbil.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse