Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
16 april 2023 19:30
Del på Facebook
BEST: Ifølge Forbrukerrådet er det Mercedes som har den beste batterigarantien av bilmerkene på det norske markedet. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
BEST: Ifølge Forbrukerrådet er det Mercedes som har den beste batterigarantien av bilmerkene på det norske markedet. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Forbrukerrådet har sammenlignet batterigarantier. Merket som tapte forrige gang, går nesten til topps i år.

Forrige gang Forbrukerrådet gjorde en undersøkelse av batterigarantien, var i 2018. Da var Hyundai best, fulgt av BMW, Mitsubishi og Volkswagen. Tesla lå helt nederst, mens Mercedes lå på tiendeplass.

Annonse
Annonse

I år er Mercedes øverst, fulgt av Tesla. Totalt var 37 bilmerker med i undersøkelsen.

– I 2018 hadde ikke Tesla noen kapasitetsgaranti på sine batterier. I dag har de 8 år eller 197.000 kilometer, samt at kapasitetsgarantien ikke krever service. Det er denne endringen som i praksis har ført til Teslas nye plassering på listen, sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet.

For forbrukerne er den generelle utviklingen positiv.

– Mange av bilmerkene har forbedret garantien betraktelig siden forrige gang Forbrukerrådet undersøkte, påpeker Iversen.

Annonse
Annonse

Mange på tredjeplass

Hyundai som var øverst sist, ligger nå på tredjeplass. Den posisjonen deler merket med 14 andre: Audi, BMW, Citroën, Cupra, DS, Fiat, Mini, Opel, Peugeot, Polestar, Renault, Skoda, Seat og Volkswagen.

– Det at 14 merker i år kan tilby like gode vilkår som vinneren i 2018, forteller oss at mange bilimportører har fått opp øynene for at gode garantivilkår er viktig for forbrukerne, sier Iversen.

Elementene Forbrukerrådet har sett på, er garantivarighet, kjørelengdebegrensning og serviceforutsetninger, i tillegg til hvilken restkapasitet som garanteres og under hvilke vilkår.

Nederst på listen finner vi Hongqi. Årsaken er at merket ikke selv hadde mulighet til å gjennomføre kapasitetstester.

– Det hører med til historien at Hongqi etter at Forbrukerrådets undersøkelse ble gjennomført, har innført muligheten for kapasitetstester. Vi har oppdatert nettsaken på Forbrukerrådets side med den informasjonen, selv om vi ikke endrer selve tabellene, sier Iversen.

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse