Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
25 juli 2021 02:00
Del på Facebook

1925: Sovjetunionens offisielle nyhetsbyrå, i Norge kjent som Telegrambyrået TASS, ble etablert i Moskva. Organisasjonen var en videreføring av tidligere nyhetsbyråer og kom til å bli et av de største i verden. I glansdagene hadde TASS 682 faste kontorer innenriks og 94 utenriks, samt korrespondenter i 110 land. Byrået leverte stoff til om lag 4000 aviser, TV- og radiostasjoner bare i Sovjetunionen. Dessuten sto mer enn 1000 utenlandske mediebedrifter på kundelisten. Ifølge Wikipedia skal TASS på det meste ha sysselsatt ca. 5000 personer, hvorav 2000 var reportere og fotojournalister. Etter Sovjetunionens sammenbrudd gikk TASS inn i det russiske nyhetsbyrået ITAR-TASS. Byrået fikk sitt gamle navn tilbake i 2014.

1943: Pietro Badoglio erstattet Benito Mussolini som Italias statssjef. Den 71 år gamle generalen hadde steget raskt i gradene under 1. verdenskrig og blitt sjef for generalstaben i 1918. Etter å ha overtatt ledelsen for den italienske kolonikrigen i Etiopia i 1935, der Badoglio bl.a. beordret bruk av sennepsgass mot fienden, ble han utnevnt til visekonge av Etiopia og hertug av Addis Abeba. Ved Italias inntreden i krigen mot Storbritannia og Frankrike i juni 1940 var han øverstkommanderende for den italienske armé. Badoglio hadde vært medlem av fascistpartiet siden 1924. Likevel var han sterkt kritisk til at Mussolini inngikk sin «stålpakt» med Tyskland i 1939. Som statssjef kapitulerte han overfor de allierte i september 1943 og erklærte Tyskland krig i oktober samme år. Han ble avsatt i juni 1944. I 1948 krevde Etiopia å få Badoglio utlevert som krigsforbryter, men den italienske regjeringen avviste kravet.

1980: Det australske tungrockbandet AC/DC slapp «Back In Black». Albumet var bandets første med Brian Johnson som vokalist, etter at den karismatiske sangeren Bon Scott var død av akutt alkoholforgiftning i februar samme år. Det helsvarte omslaget skulle signalisere at bandet var i sorg. Platen åpnet med tunge, dystre klokkeslag fra en ett-tonns klokke som var spesiallaget for bandet av et britisk klokkestøperi. Med en låtliste som inkluderte senere live-favoritter som «Hell’s Bells», «You Shook Me All Night Long» og «Shoot To Thrill», foruten tittelsporet, skulle «Back In Black» bli den største kommersielle triumfen i bandets historie. Det ble også et av de mestselgende albumene i verden gjennom alle tider, med mer enn 50 millioner solgte eksemplarer

(©NTB)

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse