Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
07 juli 2023 02:00
Del på Facebook

1954: Elvis Presley ble spilt første gang på radio. Hans debutsingel «That’s All Right (Mama)» var spilt inn i Sun Studio i Memphis bare to dager tidligere og skulle ikke legges ut for salg før 19. juli. Produsent Sam Philips hadde imidlertid gitt en kopi til en diskjockey ved den lokale radiostasjonen WHBQ. Avspillingen av platen førte til telefonstorm hos radiostasjonen, som skal ha vært nødt til å spille sangen fjorten ganger den første kvelden for å tilfredsstille lytterne. «That’s All Right (Mama)» var en av 24 låter som Elvis spilte inn i Sun Studio fra 1953 til 1955. 22 av dem er bevart for ettertiden. Hans aller første plateinnspilling var en selvbekostet prøveplate med sangene «My Happiness» og «That’s When Your Heartaches Begin».

2005: Fire selvmordsbombere angrep Londons kollektivtransportsystem midt under morgenrushet. Tre bomber detonerte om bord i ulike undergrunnstog, en fjerde gikk av på en toetasjes buss ved Tavistock Square. 52 mennesker omkom, foruten de fire attentatmennene. Antallet skadde ble anslått til 700. Det islamistiske terroristnettverket al-Qaida tok på seg ansvaret for terrorangrepet i en erklæring som ble kringkastet på den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Ikke desto mindre viste London-politiets etterforskning at de fire antatte gjerningsmennene var «hjemmeavlede terrorister» som var oppvokst i Storbritannia. Terrorangrepet kom på et tidspunkt da verdens øyne var rettet mot London. Dagen i forveien var byen blitt tildelt de olympiske sommerlekene i 2012.

1985: Tennisspilleren Boris Becker ble tidenes yngste Wimbledon-vinner da han i en alder av 17 år og 227 dager gikk til topps i singelturneringen for herrer. Becker ble også den første tyskeren som erobret singeltittelen. I finalen slo han Kevin Curren med sifrene 6–3, 6–7, 7–6 og 6–4. Curren hadde på sin side slått ut tittelforsvarer John McEnroe i kvartfinalen og Jimmy Connors i semifinalen. Boris Becker vant Wimbledonturneringen på nytt i 1986 og 1989. Blant de 49 singelturneringene han vant i løpet av karrieren var også Australian Open og US Open. Som doublespiller vant han Davis Cup to ganger og OL i Barcelona i 1992. Becker la opp i 1999. I april 2022 ble han dømt til 30 måneders fengsel av en britisk rett for å ha unndratt midler i forbindelse med en konkurs. Han slapp ut 15. desember, etter å ha sonet åtte måneder.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse