Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Kommentar
05 mars 2021 15:02
Del på Facebook
Illustrasjon: KSU.NO
Illustrasjon: KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I dag ble det klart etter en pressekonferanse via RBnett, at GassROR vil bidra med en pengegave på 70 millioner kroner til SNR-prosjektet. 

https://www.rbnett.no/nyheter/2021/03/05/Kl.-13.30-Gassror-presenterer-milliongave-til-nysjukehuset-23599269.ece

Styreleder Arne Sverre Dahl i GassROR IKS, som også tilfeldigvis er rådmann i Molde kommune, var glad for å kunne overrekke 70 millioner til SNR prosjektet for å sikre at Hjelset opprettholder sin funksjon som akuttsykehus. Pengene vil bli gitt i tre omganger. 20 millioner i år, 20 millioner neste år og 30 millioner når prosjektet står ferdig. 

Pengegaven øremerkes medisinsk utstyr og klinisk areal, som gjør at de kan bygge på sykehuset med ekstra 600 kvadratmeter for tilbud innen mikrobiologi, intensiv og diagnostikk.

Om GassROR

GassROR IKS eies av kommunene Aukra, Hustadvika, Rauma, Vestnes og Molde, samt Møre og Romsdal fylkeskommune. Samarbeidet er formalisert gjennom det interkommunale selskapet GassROR IKS som ble stiftet i 2005. Selskapet er et fond som skal finansiere næringsutvikling i regionen basert på at 10 prosent av eiendomsskatten som kommunene får fra Ormen Lange-aktiviteten skal gå til fondet, eller minimum 25 kroner per innbygger i de eierkommunene som ikke har slike inntekter. Møre og Romsdal fylkeskommune ble medeier i selskapet i 2006.

Ikke godkjent i helseforetakets styre ennå

Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal og Arne Sverre Dahl fra GassROR signerte avtalen rundt gaven, uten at Bakke formelt har fått godkjent gaven av styret i Helse Møre og Romsdal HF.

Både Bakke, Dahl og leder for prosjektstyret for SNR, Heidi Nilsen, understreket hvor viktig denne gaven var for å sikre det gode tilbudet til pasientene i Nordmøre og Romsdal som SNR på Molde vil gi.

Bakke svarte også nei på spørsmål fra RBnetts journalist, om dette var et forsøk på å tilsnike funksjoner til SNR.

Ikke første gangen GassROR og pengegave  spilles ut som joker

Både i 2011 og i 2018 ble det forsøkt å spille inn GassROR og den gangen pengegaver på inntil 500 millioner kroner for å sikre nytt sykehus på Molde.

I desember 2018 ville GassROR IKS bidra med en halv milliard kroner til nytt sjukehus på Hjelset dersom Bent Høie og departementet sa ja. 

https://www.rbnett.no/nyheter/2018/12/05/Vil-bidra-en-halv-milliard-for-sjukehus-n%C3%A5-18010764.ece

Også i 2011 prøvde GassROR å bidra med penger til nytt sykehus i Molde. Den gangen skulle GassROR betale 250 millioner kroner som et rentefritt lån, og så skulle Molde kommune kjøpe eiendommene på Lundavang og Hjelset for 250 millioner kroner. Et  spleiselag som skulle føre til at nytt sykehus kunne stå ferdig på Eikrem i 2013.

https://www.tk.no/nyheter/spleiselag-kan-gi-molde-sykehus/s/1-53-5458317

Koker på Facebook

Nyheten om at igjen GassROR prøver å påvirke sykehusprosjektet med pengebidrag,  blir ikke tatt godt i mot på Nordmøre, hvor mange for alvor har begynt å håpe på at hele SNR-prosjektet som fellessykehus også for Nordmøre er i ferd med å strande.

I gruppene Nordmøre til Trøndelag og diverse sykehusgrupper til støtte for Kristiansund sykehus er det høy temperatur og mange er i harnisk over den foreslåtte gaven fra GassROR.

Mange spør seg om lovligheten av en slik gave og også om fylkeskommunens rolle i denne gavetildelingen til SNR. – De har ikke fått lov til å gi en slik gave tidligere. Hvorfor nå?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 11 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse