fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Kommentar
Steinar Melby
05 mars 2021 15:02
Illustrasjon: KSU.NO
Illustrasjon: KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I dag ble det klart etter en pressekonferanse via RBnett, at GassROR vil bidra med en pengegave på 70 millioner kroner til SNR-prosjektet. 

https://www.rbnett.no/nyheter/2021/03/05/Kl.-13.30-Gassror-presenterer-milliongave-til-nysjukehuset-23599269.ece

Styreleder Arne Sverre Dahl i GassROR IKS, som også tilfeldigvis er rådmann i Molde kommune, var glad for å kunne overrekke 70 millioner til SNR prosjektet for å sikre at Hjelset opprettholder sin funksjon som akuttsykehus. Pengene vil bli gitt i tre omganger. 20 millioner i år, 20 millioner neste år og 30 millioner når prosjektet står ferdig. 

Pengegaven øremerkes medisinsk utstyr og klinisk areal, som gjør at de kan bygge på sykehuset med ekstra 600 kvadratmeter for tilbud innen mikrobiologi, intensiv og diagnostikk.

Om GassROR

GassROR IKS eies av kommunene Aukra, Hustadvika, Rauma, Vestnes og Molde, samt Møre og Romsdal fylkeskommune. Samarbeidet er formalisert gjennom det interkommunale selskapet GassROR IKS som ble stiftet i 2005. Selskapet er et fond som skal finansiere næringsutvikling i regionen basert på at 10 prosent av eiendomsskatten som kommunene får fra Ormen Lange-aktiviteten skal gå til fondet, eller minimum 25 kroner per innbygger i de eierkommunene som ikke har slike inntekter. Møre og Romsdal fylkeskommune ble medeier i selskapet i 2006.

Ikke godkjent i helseforetakets styre ennå

Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal og Arne Sverre Dahl fra GassROR signerte avtalen rundt gaven, uten at Bakke formelt har fått godkjent gaven av styret i Helse Møre og Romsdal HF.

Både Bakke, Dahl og leder for prosjektstyret for SNR, Heidi Nilsen, understreket hvor viktig denne gaven var for å sikre det gode tilbudet til pasientene i Nordmøre og Romsdal som SNR på Molde vil gi.

Bakke svarte også nei på spørsmål fra RBnetts journalist, om dette var et forsøk på å tilsnike funksjoner til SNR.

Ikke første gangen GassROR og pengegave  spilles ut som joker

Både i 2011 og i 2018 ble det forsøkt å spille inn GassROR og den gangen pengegaver på inntil 500 millioner kroner for å sikre nytt sykehus på Molde.

I desember 2018 ville GassROR IKS bidra med en halv milliard kroner til nytt sjukehus på Hjelset dersom Bent Høie og departementet sa ja. 

https://www.rbnett.no/nyheter/2018/12/05/Vil-bidra-en-halv-milliard-for-sjukehus-n%C3%A5-18010764.ece

Også i 2011 prøvde GassROR å bidra med penger til nytt sykehus i Molde. Den gangen skulle GassROR betale 250 millioner kroner som et rentefritt lån, og så skulle Molde kommune kjøpe eiendommene på Lundavang og Hjelset for 250 millioner kroner. Et  spleiselag som skulle føre til at nytt sykehus kunne stå ferdig på Eikrem i 2013.

https://www.tk.no/nyheter/spleiselag-kan-gi-molde-sykehus/s/1-53-5458317

Koker på Facebook

Nyheten om at igjen GassROR prøver å påvirke sykehusprosjektet med pengebidrag,  blir ikke tatt godt i mot på Nordmøre, hvor mange for alvor har begynt å håpe på at hele SNR-prosjektet som fellessykehus også for Nordmøre er i ferd med å strande.

I gruppene Nordmøre til Trøndelag og diverse sykehusgrupper til støtte for Kristiansund sykehus er det høy temperatur og mange er i harnisk over den foreslåtte gaven fra GassROR.

Mange spør seg om lovligheten av en slik gave og også om fylkeskommunens rolle i denne gavetildelingen til SNR. – De har ikke fått lov til å gi en slik gave tidligere. Hvorfor nå?

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

I Stortinget stemte Frp, SV og Sp 14. mai i fjor, sammen for et forslag om å bevare fødeavdeling i ...
Enda en nærsynt moldenser... Det er øyelegesenter den gjengen burde fått påstandert der sørpå. De er jo blinde. Det blir ...
FRP vil stoppe all infrastruktur i fylket, og ta vekk 20- tals milliardar statlege investeringskroner i Møre og Romsdal. Opera ...
For noe vrøvl fra Kjølmoen igjen, AP kunne ha redusert takstene de doblet i fylket gjentatte ganger, etter at Frp ...
Lama Vik 5 dager siden Møreaksentoget går 13 september!
Frank. I staden for å ta invisteringane ut av fylket– kan du ikkje heller jobbe for å få ned bompengane? ...
"Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 166 comments
  • Lars Svein Valderhaug 110 comments
  • Lama Vik 36 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 24 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte