fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Kommentar
29 august 2021 21:08
Moses Mawas 1-0 scoring feires. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Moses Mawas 1-0 scoring feires. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Etter at det startet jevnt og åpent i første omgang tok KBK mer og mer over showet. MAn kunne kanskje forventet et mer aggressivt Molde etter pausen, men de ble rett og slett dominert av laget som fremdeles blir benevnt som lillebror.

La oss slå fast med en gang. Lillebror er minst like gammel og bør kalles likebror, ihvertfall om en skal måle det som har skjedd på banen i de senere årenes jevne oppgjør. Skulle en kun vurdert kampen i dag, var det rett og slett divisjonsforskjell på lagene. Så stor forskjell at Erling Moe uttalte at det var skremmende å se på sitt eget lags prestasjon.

Hadde det ikke vært for Kristiansunderen Stian Gregersen, hadde nok vår egen Moses Mawa kanskje puttet enda flere mål og gjort tapet enda mer pinlig for Molde. Stian Gregersen var en av få spillere på Molde som utmerket seg.

De andre var mer eller mindre avkledd i alle posisjoner og ledd. KBK med et ugjennomtrengelig forsvar og sisteskanse, en midtbane som lekte med motstanderen og et angrep som til stadighet kom til farlige situasjoner.

Dirigenten og stjernespilleren Magnus Wolff Eikrem, som vanligvis er dominerende på Molde, ble totalt usynliggjort av Hopmark & Co. Det var først når han ble byttet ut i slutten av andre omgang at man fikk med seg at han hadde spilt.

Den vesentlige forskjellen på motivasjon og kollektiv innsats ble også svært tydelig utover kampen. KBK kjempet som løver og med hjertet utenpå drakta til dommeren blåste av kampen.

Med enda mer samspill og detalj-terping kommer målene til å bøtte inn utover høsten. Dette begynner å ligne på Eggens “Godfot-fotball”.

Det som er ekstra herlig er å se at penger ikke betyr alt i norsk toppfotball. I dag taper både penge-dopede Molde og Rosenborg for lag med langt lavere budsjetter, men som kanskje har en god dose mer kollektiv innsatsvilje og er mer sultne på å vinne. To egenskaper som kun kan skapes og kulturelt utvikles, ikke kjøpes.

Hvor ender dette i år? Spiller KBK kvalifiseringskamper til Europacupligaen til neste år? En ting er ihvertfall sikkert. Spiller de slik de gjorde i dag, kan de slå alle, til og med Bodø/Glimt. Det skal derfor bli særdeles spennende utover høsten å se hvor denne reisen går.

Kveldens kamp endte med seier 2-0, et fantastisk fortjent resultat og en kveld for historiebøkene. KBK må opp på Hollywoodskiltet og kanskje bør 29.august bli utropt til offisiell flaggdag for Kristiansund.

Den som kaller KBK for lillebror etter dette, bør ta seg en bolle.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte