Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Melby
Kommentar
29 august 2021 21:08
Del på Facebook
Moses Mawas 1-0 scoring feires. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Moses Mawas 1-0 scoring feires. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Etter at det startet jevnt og åpent i første omgang tok KBK mer og mer over showet. MAn kunne kanskje forventet et mer aggressivt Molde etter pausen, men de ble rett og slett dominert av laget som fremdeles blir benevnt som lillebror.

La oss slå fast med en gang. Lillebror er minst like gammel og bør kalles likebror, ihvertfall om en skal måle det som har skjedd på banen i de senere årenes jevne oppgjør. Skulle en kun vurdert kampen i dag, var det rett og slett divisjonsforskjell på lagene. Så stor forskjell at Erling Moe uttalte at det var skremmende å se på sitt eget lags prestasjon.

Hadde det ikke vært for Kristiansunderen Stian Gregersen, hadde nok vår egen Moses Mawa kanskje puttet enda flere mål og gjort tapet enda mer pinlig for Molde. Stian Gregersen var en av få spillere på Molde som utmerket seg.

De andre var mer eller mindre avkledd i alle posisjoner og ledd. KBK med et ugjennomtrengelig forsvar og sisteskanse, en midtbane som lekte med motstanderen og et angrep som til stadighet kom til farlige situasjoner.

Dirigenten og stjernespilleren Magnus Wolff Eikrem, som vanligvis er dominerende på Molde, ble totalt usynliggjort av Hopmark & Co. Det var først når han ble byttet ut i slutten av andre omgang at man fikk med seg at han hadde spilt.

Den vesentlige forskjellen på motivasjon og kollektiv innsats ble også svært tydelig utover kampen. KBK kjempet som løver og med hjertet utenpå drakta til dommeren blåste av kampen.

Med enda mer samspill og detalj-terping kommer målene til å bøtte inn utover høsten. Dette begynner å ligne på Eggens “Godfot-fotball”.

Det som er ekstra herlig er å se at penger ikke betyr alt i norsk toppfotball. I dag taper både penge-dopede Molde og Rosenborg for lag med langt lavere budsjetter, men som kanskje har en god dose mer kollektiv innsatsvilje og er mer sultne på å vinne. To egenskaper som kun kan skapes og kulturelt utvikles, ikke kjøpes.

Hvor ender dette i år? Spiller KBK kvalifiseringskamper til Europacupligaen til neste år? En ting er ihvertfall sikkert. Spiller de slik de gjorde i dag, kan de slå alle, til og med Bodø/Glimt. Det skal derfor bli særdeles spennende utover høsten å se hvor denne reisen går.

Kveldens kamp endte med seier 2-0, et fantastisk fortjent resultat og en kveld for historiebøkene. KBK må opp på Hollywoodskiltet og kanskje bør 29.august bli utropt til offisiell flaggdag for Kristiansund.

Den som kaller KBK for lillebror etter dette, bør ta seg en bolle.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse