Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat

Hvor går veien videre for helsevesenet - på Nordmøre, i Norge og verden forøvrig?

Skal vi fortsatt finne oss i at vi mister et sykehus til "fordel" for et mye dårligere tilbud som vil forverre beredskapen på Nordmøre og i Romsdal? Det samme gjelder flere lignende situasjoner i Norge.

Dette handler ikke om en eventuell flytting av fylkesgrense, som undertegnede forøvrig gjerne vil ha justert. Jeg tenker mer på  hvilke grenser vi skal sette for politikere vi har valgt til å lede oss og hvordan vi skal ha det. Ikke hvordan DE mener vi skal ha det! Det gjelder alle partier og personer. Veldig få har rent mel i posen. Ja vi har som kjent ikke et kornlager å lage mel av engang...

Norge står i realiteten maktesløse viser seg seg nå i denne krisen og vi har knapt sett begynnelsen. Ikke bare hva angår helsevesen men selvforsyning, lager av utstyr, beredskap og prosedyrer. Heimevernet er så godt som borte, frivillighetssentraler er planlagt skattet ihjel og vi har ikke så godt som et byggkorn eller et munnbind på lager.

Supplybåter donerer malings- og kjemikaliebeskyttelsesutstyr til sykehus. Vi har fått en blottlegging av Norge som oppegående stat hva angår selvhjelp som beviser at vi ikke har lært en dritt av hendelser som 2.verdenskrig. Rå kapitalisme herjer vilt med verdens rikeste land og har gjort det under regjeringer i alle farger og vi må selv ta en stor del av skylda for at alt er skjevt og skakt.

Det starter en ny tidsregning nå. Så får vi se om vi lærer. Moder jord har kontrollen til syvende og sist, uansett hva vi vil og tror. Vi må bare innse at vi må innrette oss etter naturens lover og vilje som best vi kan.

Kuleramme, kalkyler og ønske om stadig vekst faller bokstavelig talt ikke i god jord for moder jord. Ta vare på hverandre og deg selv. Dette går ikke over i morgen og vi må ta et oppgjør om hva og hvordan vi gjør ting heretter i hverdagen. Ikke bare nå under unntakstilstander, som vi ærlig talt har nå, men til daglig i fremtiden. Både politisk og personlig.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte