Annonse
Annonse

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribent
Kjære Jonas. Jeg kjenner deg som en klok og rettferdig mann. Jeg vil ellers berømme deg for den jobben du nå har gjort for å samle et nærmest enstemmig Storting i kampen mot det forferdelige Koronaviruset og de skadevirkninger denne pandemien nå påfører land og folk verden over.

Det er synd at du og alle andre politikere og myndighetspersoner ikke hørte på advarslene fra Gro Harlem Brundtland og verdens helseorganisasjon som advarte verden mot den pandemien som ville komme.  Du som har fulgt Gro i så mange år, burde kanskje ha forstått budskapet.

Hadde verden fulgt rådene fra Gro ville skadevirkningene blitt langt mindre både for helse og økonomi. Da ville vi ha vært bedre forberedt for å møte katastrofen. Vi ville hatt mer kunnskap, mer medisin og mer utstyr. Hadde vi fulgt rådene ville vi ha spart utrolig mange menneskeliv, mange skjebner og uendelig mye penger.

Mange av oss har i årevis advart både politikere og myndighetspersoner om at vi må ha større beredskapslagre i Norge. Vi har også kjempet for å beholde våre sykehus. Men dere har ikke hørt på oss.

Jeg er født fire år etter at den andre verdenskrig tok slutt. Jeg er født i Kristiansund som nærmest ble utslettet som by under krigen. Nå kjempes det for at Kristiansund og Nordmøre skal få opprettholde sitt sykehus. Mange kjemper for sine sykehus rundt om i Norge. 

Lytt til Bundadsgeriljan og alle andre som kjemper for sine fødetilbud, for sine helseinstitusjoner og for sine sykehus. Prisen for å beholde de tilbud vi har blir langt mindre enn det samfunnet må betale  om sentraliseringen fortsetter når vi opplever slike pandemier som nå herjer. Og kommer ikke pandemiene så kommer i alle fall eldrebølgen.

Også jeg er kommet i den såkalte utsatte alderen. Jeg får håpe at ikke vi blir den utstøtte aldersgruppen. Vi har i alle fall bidratt til å bygge dette landet. Det må dere ikke glemme.

Vi som er født og bor i Norge er utrolig heldige i forhold til mange andre mennesker i denne verden. Nå er det viktig at dere politikere tar de kloke valgene. Utformingen av vår helsepolitikk er det dere politikere – våre tillitsmenn – som må ta ansvar for.  Dere har også ansvar for gjennomføringen av denne politikken. Dere må ha styringen.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte