Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Kronikk
28 mai 2020 09:48
Del på Facebook
Skjermdump fra NRK - med tillatelse fra NRK Møre og Romsdal.
Skjermdump fra NRK - med tillatelse fra NRK Møre og Romsdal.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Red. anm.:Da er det opprinnelige bildet med skjermdump fra NRK på plass, etter å ha avklart å få bruke bildet med NRK. Takk, til distriktsredaktør Charlotte Ervik i NRK Møre og Romsdal. Denne kronikken var dedikert dette flotte bildet av samfunnsengasjert ungdom.


Som med alle i ettertid berømte øyeblikksbilder fra situasjoner hendelser og tidspunkt som har forandret land og verden vil nok bildet av den unge mannen og hans venner på Haramsøya i går,  bety noe historisk for kampen mot vindkraft og norsk energipolitikk i Norge.

At de unge som jo skal forvalte videre det landet og den arven med de verdier Norge har, både i rikdom, ressurser men og ikke minst medmenneskelige verdier engasjerer seg, viser at dette har gått for langt.

Våre folkevalgte har med sin dårlige vurderingsevne og blinde tro på at å følge de som kun er ute etter å tjene penger med klima og miljø som påskudd og norsk natur, økonomi, dyre og fugleliv som betaling, opprørt den norske befolkning i alle aldre. Jeg kjenner ikke gutten og vennene hans men i mine rundt 15 år lange nysgjerrige interesse for vindkraft og alt rundt hva angår politikk, økonomi og hensikt er det andre gang jeg har måttet blunke noen ekstra ganger og svelge hardt på grunn av engasjement rundt vindkraft.

Første gang var da Torbjørn Lindseth og hans venner ble dokumentert og intervjuet på fjernsyn i sin kamp mot vindkraftverk på Sørmarkfjellet i Trøndelag. Disse to og alle andre som er i mot vindkraft kalles aksjonister i media og av vindkraftbransjen. Javel. Om det å bry seg om Norges økonomi og naturmangfold er å være aksjonist er vi veldig mange etterhvert. Frøya og folket der klarte virkelig å sette norsk vindkraftpolitikk på dagsordenen landet over. Så mange er vi nå og flere blir det så dette skal vi få en slutt på.

Det finnes ikke noen argumenter for vindkraftverk på norsk jord annet enn økonomiske. Da for eierne av vindkraftverkene. Som er utenlandske og vil ha tak i subsidiene fra vår felleskasse som kraftpolitikken legger til rette for. Så takk til alle sammen rundt om i dette landet som bruker både av egen tid og penger for å bidra i kampen mot det som nok er det største sviket og inngripen i folk og nasjons anliggender i fredstid.

Takk du gutt på Haram og alle dine venner for å ha gitt kampen mot vindkraft en ny giv!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse