Annonse
Annonse
Skjermdump fra NRK - med tillatelse fra NRK Møre og Romsdal.
Skjermdump fra NRK - med tillatelse fra NRK Møre og Romsdal.

Red. anm.:Da er det opprinnelige bildet med skjermdump fra NRK på plass, etter å ha avklart å få bruke bildet med NRK. Takk, til distriktsredaktør Charlotte Ervik i NRK Møre og Romsdal. Denne kronikken var dedikert dette flotte bildet av samfunnsengasjert ungdom.


Som med alle i ettertid berømte øyeblikksbilder fra situasjoner hendelser og tidspunkt som har forandret land og verden vil nok bildet av den unge mannen og hans venner på Haramsøya i går,  bety noe historisk for kampen mot vindkraft og norsk energipolitikk i Norge.

At de unge som jo skal forvalte videre det landet og den arven med de verdier Norge har, både i rikdom, ressurser men og ikke minst medmenneskelige verdier engasjerer seg, viser at dette har gått for langt.

Våre folkevalgte har med sin dårlige vurderingsevne og blinde tro på at å følge de som kun er ute etter å tjene penger med klima og miljø som påskudd og norsk natur, økonomi, dyre og fugleliv som betaling, opprørt den norske befolkning i alle aldre. Jeg kjenner ikke gutten og vennene hans men i mine rundt 15 år lange nysgjerrige interesse for vindkraft og alt rundt hva angår politikk, økonomi og hensikt er det andre gang jeg har måttet blunke noen ekstra ganger og svelge hardt på grunn av engasjement rundt vindkraft.

Første gang var da Torbjørn Lindseth og hans venner ble dokumentert og intervjuet på fjernsyn i sin kamp mot vindkraftverk på Sørmarkfjellet i Trøndelag. Disse to og alle andre som er i mot vindkraft kalles aksjonister i media og av vindkraftbransjen. Javel. Om det å bry seg om Norges økonomi og naturmangfold er å være aksjonist er vi veldig mange etterhvert. Frøya og folket der klarte virkelig å sette norsk vindkraftpolitikk på dagsordenen landet over. Så mange er vi nå og flere blir det så dette skal vi få en slutt på.

Det finnes ikke noen argumenter for vindkraftverk på norsk jord annet enn økonomiske. Da for eierne av vindkraftverkene. Som er utenlandske og vil ha tak i subsidiene fra vår felleskasse som kraftpolitikken legger til rette for. Så takk til alle sammen rundt om i dette landet som bruker både av egen tid og penger for å bidra i kampen mot det som nok er det største sviket og inngripen i folk og nasjons anliggender i fredstid.

Takk du gutt på Haram og alle dine venner for å ha gitt kampen mot vindkraft en ny giv!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte