fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
Per Helge Pedersen, fast skribent
08 september 2020 16:29
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I alle partier vokser de frem – de fremmelige broilerne som kan alt og som dermed kan svare på alt. De er eksperter på det meste. Konkurransen er stor om å komme med i Dagsnytt 18. Det er den store drømmen for mange. For disse broilerne er ingen spørsmål for store – de kan alt uansett. Ja, de er kunnskapsrike, men de forstår likevel ikke alt.

Men en ting skal de ha. De har evnen til å stikke seg frem. De har lært seg hva nettverk betyr – og de har selvsagt lært seg maktspillet. De har lært seg hvordan de kan klatre opp gjennom parti og organisasjoner som de «infiltrerer». Deres drøm er en gang å bli fremtidens ledere. Noen vil helt sikkert bli det for de har kampvilje og energi så det holder.

Hva med respekten?

Jeg var også opptatt av politikk i min ungdom, men jeg tror at jeg hadde mer respekt for hva eldre politikere sto for enn hva dagens skråsikre broilere har. Ja, for skråsikre og selvbevisste er de sannelig.

Høy moral

Det som skremmer meg, er at dette er unge mennesker med en veldig høy moral. De har brukt Metoo og alt annet for det det er verdt i sin kamp for posisjoner. Selvsagt var det på høy tid å rydde opp i både ulike partier og i mange organisasjoner hvor det til tider har vært en veldig frynset moral. Men i motsetning til hva som skjer i det vanlige rettsvesenet, er det innført egne regler for å dømme i dette miljøet. Mange «overgripere» er dømt til den evige fortapelse selv om de ikke er dømt av noen offentlig rett.

Jeg legger ellers merke til at mange av de unge broilerne lett blir krenket. De kan bli krenket av det minste.

Livet er ikke bare en dans på roser

Jeg kjenner mange av dem som har vært store ledere i Norge i løpet av de siste 50 årene.  For mange av dem har livet ikke bare vært en dans på roser. Men gjennom motgang og kamp er de også brynet til å ta på seg viktige lederverv. De har ikke fått alt gratis. Gjennom livet har de opparbeidet seg en erfaring. De aller fleste har også et yrkesliv bak seg.

Pass på hvem som sitter ved roret

Problemet med dagens unge broilere er at de aldri har hatt en «skikkelig» jobb. De er enten halvstuderte eller helstuderte «røvere». Men de har aldri hatt en vanlig jobb. De har gått rett fra studier og inn i partier og organisasjoner. Og derfra har de startet jakten på posisjoner. Jeg kan ikke forstå at disse menneskene får den helhetlige erfaringen som kreves for å være en god leder.

Det er viktig at partiene ser hva det kan føre til om broilerne får styringen for tidlig. Arbeiderpartiet har sannelig fått merke konsekvensene av at folk som aldri har hatt enn vanlig jobb, nå sitter med innflytelse. I Arbeiderpartiet sentralt er det broilere og akademikere som har overtatt roret. De har mistet evnen til å snakke med dem som så langt har vært grunnfjellet i det partiet. Det kan bli skjebnesvangert. Etter mitt syn er dette også farlig for demokratiet. Makten flyttes over til byråkrati og foretak som står utenfor folkevalgt kontroll.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Espen Heitmann 4 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
Tenk litt på denne "en del av Fergefri E39 fra Kristiansand til Trondheim. Et prosjekt der formålet er å knytte ...
Lars Svein Valderhaug 7 timer siden Sylvi Listhaug tramper i eget minefelt
Rasmussen, dersom du kastar eit raskt blikk ned på kartet, og brukar nokre sekund på å la dei små grå ...
Lars Svein Valderhaug 8 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje SundsbøEg har kasta bort nok tid på deg, Sundsbø. Farveeel!
Lars Svein Valderhaug 9 timer siden Krev fylkeskommunen ut av Møreaksen!
👍👏
Lars Svein Valderhaug 9 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Terje Sundsbø«Om du mener at Fannefjordtunnelen forsvinner om Romsdalsaksen bygges, så vil nok mange på strekningene Molde - Åndalsnes bli motstandere ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Når vil Molde stoppe Møreaksen?
@Lars Svein ValderhaugNei, trafikktellingene bekrefter tidligere resultat – størstedelen av fjordkryssingen er lokal trafikk. Og dette er ikke særskilt for Romsdalsfjorden, det ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 73 comments
  • Lars Svein Valderhaug 46 comments
  • Lama Vik 22 comments
  • Jan Rune Haukvik 22 comments
  • Vidar Hölm 13 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte