fbpx
Annonse
Annonse
Kronikkforfatter Vidar Holm. Foto: Steinar Melby
Kronikkforfatter Vidar Holm. Foto: Steinar Melby

Det skriver NRK som har vært på besøk på Molde sykehus for å å se på nye digitale løsninger som tas i bruk av Helse Møre og Romsdal.

Dette er jo gode nyheter. Men det har seg slik at både for de som skal gjennomføre en fødsel og veldig mange andre tilfelle hvor man faktisk fysisk må befinne seg på et sykehus, så hjelper det lite hvor raskt internet er og hvor mye tid man slipper bruke på en reise til og fra en konsultasjon.

At turen mellom de to byene Molde og Ålesund som i virkeligheten gjøres unna på under to timer hver vei og fremstilles som mange timers lang reise, står i grell kontrast til de som VIRKELIG har timesvis transportvei når uhellet eller fødselen er ute.

Det er jo og bemerkelsesverdig å konstantere at helseforetaket hittil i år har spart 30 millioner på at pasienter ikke flytter på seg, mens man for få år siden brukte som argument at man "sparte" fire millioner i året på å flytte barna fra barneavdelingen i Kristiansund til Ålesund hver eneste helg i lange perioder i året. Det regnestykket ville jeg likt å se de faktiske tall på.

Når friske barn slipper å reise i et par timer hver vei, bør syke slippe opptil fire timer hver vei bare fordi helseforetaket skal ha plassert utgiftene i riktig budsjett. Det er jo også et paradoks at det fremheves som veldig positivt i forhold til situasjonen vi står oppi nå med en pandemi at man kan løse tingene slik mens man samtidig kutter kraftig i antall og sentraliserer rubbel og bit av helse og sykehustilbud landet over.

Det er ikke slutt med denne pandemien og det vil ikke bli mindre behov for å berge livet til skadde, syke og fødende raskt uansett hvor mange nettkonsultasjoner man kan avholde. Dessuten slår dette ihjel argumenter som at fagmiljø må holdes samlet på få steder for å styrkes. Jeg er nemlig sikker på at også leger og annet fagpersonell klarer gjennomføre nettkonferanser på lik linje med både tiåringer og morfarer rundt om i det ganske land.

La oss glede oss over at samfunnet sparer penger og folk slipper å bruke tid unødvendig men samtidig ikke glemme at nettopp tid er noe man ikke har når det står om enten eksisterende eller ufødt liv.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte