Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Vidar Holm, Nordmørstrønder
Kronikk
08 desember 2020 12:46
Del på Facebook
Kronikkforfatter Vidar Holm. Foto: Steinar Melby
Kronikkforfatter Vidar Holm. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det skriver NRK som har vært på besøk på Molde sykehus for å å se på nye digitale løsninger som tas i bruk av Helse Møre og Romsdal.

Dette er jo gode nyheter. Men det har seg slik at både for de som skal gjennomføre en fødsel og veldig mange andre tilfelle hvor man faktisk fysisk må befinne seg på et sykehus, så hjelper det lite hvor raskt internet er og hvor mye tid man slipper bruke på en reise til og fra en konsultasjon.

At turen mellom de to byene Molde og Ålesund som i virkeligheten gjøres unna på under to timer hver vei og fremstilles som mange timers lang reise, står i grell kontrast til de som VIRKELIG har timesvis transportvei når uhellet eller fødselen er ute.

Det er jo og bemerkelsesverdig å konstantere at helseforetaket hittil i år har spart 30 millioner på at pasienter ikke flytter på seg, mens man for få år siden brukte som argument at man "sparte" fire millioner i året på å flytte barna fra barneavdelingen i Kristiansund til Ålesund hver eneste helg i lange perioder i året. Det regnestykket ville jeg likt å se de faktiske tall på.

Når friske barn slipper å reise i et par timer hver vei, bør syke slippe opptil fire timer hver vei bare fordi helseforetaket skal ha plassert utgiftene i riktig budsjett. Det er jo også et paradoks at det fremheves som veldig positivt i forhold til situasjonen vi står oppi nå med en pandemi at man kan løse tingene slik mens man samtidig kutter kraftig i antall og sentraliserer rubbel og bit av helse og sykehustilbud landet over.

Det er ikke slutt med denne pandemien og det vil ikke bli mindre behov for å berge livet til skadde, syke og fødende raskt uansett hvor mange nettkonsultasjoner man kan avholde. Dessuten slår dette ihjel argumenter som at fagmiljø må holdes samlet på få steder for å styrkes. Jeg er nemlig sikker på at også leger og annet fagpersonell klarer gjennomføre nettkonferanser på lik linje med både tiåringer og morfarer rundt om i det ganske land.

La oss glede oss over at samfunnet sparer penger og folk slipper å bruke tid unødvendig men samtidig ikke glemme at nettopp tid er noe man ikke har når det står om enten eksisterende eller ufødt liv.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 6 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 14 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse