fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

For meg kommer det ikke som en overraskelse at det er blitt brudd mellom Skanska og Helseforetaket om sykehusprosjektet på Hjelset. Noen enfoldige politikere skjønner ikke hva som skjer. De er jo blitt fortalt at alt var i rute. De ble fortalt at det var kostnadsforkontroll og at prosjektet var innenfor den økonomiske rammen. Skanska har selvsagt priset dette byggeprosjektet riktig.

Sannheten er at dette prosjektet aldri har vært under kontroll. Det var det heller ikke da kortene ble kastet sist gang. Da ble det også hevdet at entreprenørenes pris var for høy. Prisen var selvsagt ikke for høy, men rammene var for lave.

Entreprenørene ga pris i henhold til den størrelsen og de krav byggherren stilte. At det ikke var samsvar mellom areal som byggherre og entreprenører regnet på, var i alle fall ikke entreprenørenes problem.

At noen vettuge mennesker kan tro på at ting blir billigere i dagens byggemarked fra ett år til det neste er utrolig, Til tross for at sykehusprosjektet er redusert og knadd i forhold til det prosjektet man hadde i fjor, øker prisen. Og den er langt over de rammer som er satt.

Man har engasjert dyre konsulenter som selvsagt gjør alt som er i deres makt for at prosjektet skal leve videre. Da vil jo enorme honorarer fortsatt gå inn på deres kontoer. Men når vil de ansvarlige i styre og stell gjennomskue dette?

Siden planene om det famøse fellessykehuset ble lansert for Nordmøre og Romsdal er det brukt ufattelige beløp til utredninger og konsulentarbeider. Selvsagt burde disse pengene blitt brukt på en mer fornuftig måte. Helsevesenet trenger så sårt penger til pasientbehandling.

Jeg har sagt det før – og jeg gjentar det nå. Både Nordmøre og Romsdal må ha sine egne lokalsykehus. I Kristiansund har vi oppdaterte sykehusbygg. Det har de ikke i Molde. Men bruk nå pengene slik at begge byene kan få funksjonelle sykehus. Glem pengesluket på Hjelset. La fornuften få råde.

At noen konsulenter taper sine honorarer betyr i denne sammenheng ingenting.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte