Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Kronikk
11 januar 2021 11:18
Del på Facebook
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

For meg kommer det ikke som en bombe om det ikke blir enighet mellom Skanska og helseforetaket om byggeprosjektet på Hjelset. Nå kan sykehusprosjektet bli endelig stoppet – og jeg tror for all fremtid. Det er ikke muligheter å bygge et slikt sykehusbygg i dag innenfor de rammer som er satt. Nå er det styret i helseforetaket som skal ta den endelige beslutningen.

Nå må vi bruke de sykehusene vi har i Kristiansund og Molde. Selvsagt må det oppgraderinger til – spesielt i Molde hvor man i årevis har forsømt helt nødvendig vedlikehold. Muligens er løsningen i Molde at man bygger et nytt lokalsykehus. Hele dette «drømmeprosjektet» har så langt kostet skattebetalerne 600 million ber kroner. Bare i planlegging. Nå blir altså prosjektet stoppet for andre gang. Det sier sitt. Men slik går det når byråkrater får ture frem som de vil.

Nå står det igjen et svart hull på Hjelset – et skammens hull etter mitt syn. Er det noen som bør få sløseriprisen så er det helsebyråkratene som har kjempet mot vindmøllene og all sunn fornuft.

Deres drøm om å samle 130 000 nordmøringer og romsdalinger i et felles sykehus som de fleste IKKE vil ha, måtte ende i fordervelse. Planen var å ta i bruk det nye sykehuset i 2022. Det blir det forhåpentligvis  ikke noe av. Nå bør kanskje helsebyråkratene sette seg ned sammen med politikerne å finne en varig løsning på sykehustilbudet i denne del av landet. Kanskje bør en også ta lærdom av pandemier, katastrofer og annet som opplagt vil skje igjen.

En skulle tro at en del av dem som var engasjert i dette prosjektet for lengst hadde sett hvor dette ville ende. Men når prestisje og høye honorarer får bestemme, opplever vi slike skandaler som det vi nå ser i dette byggeprosjektet. Men alle de som har vært engasjert vet at slik sløsing ikke vil føre til noen straff. Men ettermelet til disse personene bør får seg en trøkk.

Blir Skanska og helseforetaket enige, vil sykehuset på Hjelset bli som en «liten pølsebu» som selvsagt ikke kunne gi et skikkelig helsetilbud til befolkningen i området.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse