fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt

For meg kommer det ikke som en bombe om det ikke blir enighet mellom Skanska og helseforetaket om byggeprosjektet på Hjelset. Nå kan sykehusprosjektet bli endelig stoppet – og jeg tror for all fremtid. Det er ikke muligheter å bygge et slikt sykehusbygg i dag innenfor de rammer som er satt. Nå er det styret i helseforetaket som skal ta den endelige beslutningen.

Nå må vi bruke de sykehusene vi har i Kristiansund og Molde. Selvsagt må det oppgraderinger til – spesielt i Molde hvor man i årevis har forsømt helt nødvendig vedlikehold. Muligens er løsningen i Molde at man bygger et nytt lokalsykehus. Hele dette «drømmeprosjektet» har så langt kostet skattebetalerne 600 million ber kroner. Bare i planlegging. Nå blir altså prosjektet stoppet for andre gang. Det sier sitt. Men slik går det når byråkrater får ture frem som de vil.

Nå står det igjen et svart hull på Hjelset – et skammens hull etter mitt syn. Er det noen som bør få sløseriprisen så er det helsebyråkratene som har kjempet mot vindmøllene og all sunn fornuft.

Deres drøm om å samle 130 000 nordmøringer og romsdalinger i et felles sykehus som de fleste IKKE vil ha, måtte ende i fordervelse. Planen var å ta i bruk det nye sykehuset i 2022. Det blir det forhåpentligvis  ikke noe av. Nå bør kanskje helsebyråkratene sette seg ned sammen med politikerne å finne en varig løsning på sykehustilbudet i denne del av landet. Kanskje bør en også ta lærdom av pandemier, katastrofer og annet som opplagt vil skje igjen.

En skulle tro at en del av dem som var engasjert i dette prosjektet for lengst hadde sett hvor dette ville ende. Men når prestisje og høye honorarer får bestemme, opplever vi slike skandaler som det vi nå ser i dette byggeprosjektet. Men alle de som har vært engasjert vet at slik sløsing ikke vil føre til noen straff. Men ettermelet til disse personene bør får seg en trøkk.

Blir Skanska og helseforetaket enige, vil sykehuset på Hjelset bli som en «liten pølsebu» som selvsagt ikke kunne gi et skikkelig helsetilbud til befolkningen i området.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte