fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
22 januar 2021 22:22
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Sykehussaken har ødelagt utrolig mye for Nordmøre. Men det har også ødelagt mye for Romsdal. Tenk om disse to fogderiene kunne ha lagt stridsøksa om sykehuset bak seg. Tenk om man kunne ha beholdt to likeverdige sykehus. Da kunne man virkelig ha utnyttet de enorme mulighetene som ligger i denne del av Norge.

Men det er noen som setter sin egen grådighet over det som er til det beste for fellesskapet. Det er noen som på død og liv skal tilrane seg noe de egentlig ikke har krav på. Det er noen som setter sine egne forretninger og interesser høyere enn fellesskapets interesser.

De kjører med «dampveivals»

Noen har på utrolige finurlige måter manøvrert seg inn i posisjoner. De har skjøvet vekk dem som sto i veien for egne interesser. De har fått inn sine folk på alle plan. De har kjørt over alle «motstandere» med dampveivals. De har innyndet seg med sentralmaktens aktører.

Og i helseforetakets regimer har de kunne jobbe uhindret uten folkevalgt innsyn. Selvsagt har de en plan. Dette er folk som ikke vet hva inhabilitet er. De bryr seg i alle fall  ikke. De tenker bare på sin egen inntjening. De tenker på hvilke muligheter gamle sykehustomter (som ligger der i indrefileten av en rosenes by) kan gi av muligheter til nye boligprosjekter med enorme fortjenestemuligheter.

De tenker ikke på pasientene

De ofrer ikke en tanke på alle dem som jobber på et sykehus midt i en by. De ofrer ikke en tanke på alle pasientene som må reise langt ut på landet for å komme til et sykehus. De tenker ikke på alle de pårørende som skal besøke pasientene.  De ofrer ikke en tanke på at dette ikke bidrar til et bedre miljø. Mange må bruke bil i stedet for å bruke sykkel eller å gå på sine bein til sykehuset.

De tenker i alle fall ikke på alle de fødende kvinner som må reise i timevis for å komme til en fødestue. De tenker ikke på vær og vind som kan gjøre det umulig å komme til sykehus. De tenker egentlig bare på sin egen lommebok og hvordan den skal fylles. Mange tenker kun på sine egne bonuser. De ser på pasienter som en vare.

Kanskje det er på tide å sette seg ned. Kanskje det er på tide å reflektere. Kanskje man skal se på de langsiktige løsninger. Kanskje man skal se på hva som kan få Romsdal og Nordmøre opp i denne verden.

Da kan kanskje noen av dem som kun har sett seg selv i speilet, se at det ligger enorme muligheter også for dem om Nordmøre og Romsdal kan vokse sammen. Det betinger to sykehus – ett i hver by. Sykehus som skal samarbeide på like betingelser. Da vil vi få fred.  Da vil både nordmøringen og romsdalingen få fred i sjelen. 

Tenk om vi kunne utnytte den innovative evnen som ligger der i de to fogderiene til å utvikle denne delen av Norge. Dette er en landsdel som er velsignet med så mange kvaliteter og som har så mange ressurser man kan øse av. Dette er en del av fremtidens rike i Norge. La ikke noen få ødelegge mulighetene.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Vidar Hölm 1 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Lars Svein Valderhaug 3 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKva har dette med mitt innlegg å gjere? Skal du kommentere det, så hald deg til tema! Men ein ting ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte