fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt-Norge
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt-Norge
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Galskapen fortsetter i Helseforetaket. På styremøtet i dag sluttet man enstemmig opp om forslaget om å forkaste Skanskas tilbud. Nå skal man ut på nye eventyr med nye aktører gjennom delte enterpriser. Det spilles poker med skyhøy innsats.

Styreleder Yngve Theodorsen sier at man holder seg til det konseptet som ligger til grunn. Han sier at man ikke vet prisen før siste kontrakt er kontrahert. Nå heves rammen fra 5,7 milliarder kroner til 5,95 milliarder kroner.

Jeg vet ikke om man har fått garantier fra Regjeringen om at man bare skal dure på. I tilfelle vil det ikke forundre meg det minste. Uansett er dette en meget vågsom seilas med enorm risiko.

Når man har vært gjennom to runder med seriøse entreprenører som kjenner byggeprisen, er det utrolig at man har et helseforetak som vet bedre. Men dette kan bli en blåmandag som man sent vil glemme – og hvem tror dere kommer til å betale regningen til slutt? Det er i alle fall innbyggerne i Møre og Romsdal som kommer til å kjenne dette på kroppen bokstavelig talt. De som vil blø mest er pasientene fra Nordmøre. De store «herrer» har nok lagt inn avvikling av sykehuset i Kristiansund i sine regnestykker.

Det er lite trolig at Erna og Høie vil ha noe ansvar når dette sykehuset eventuelt står ferdig. Da er det nok andre partier som må rydde opp – og regningen betales da selvsagt av skattebetalerne uansett hvor skyhøy den kan bli.

Prosjektstyret skal komme med en innstilling til ny entreprisemodell allerede neste onsdag. Leder Heidi Nilsen i prosjektstyret understreker at de ikke ønsker en stor forskyvning i risiko over på helseforetaket. Hva betyr så den formuleringen mon tro?

Nå er siste ord uansett ikke sagt. Det kommer til på bli en forsinkelse – og den kan bli lang. Det ligger mye arbeid foran for helseforetaket – og det ligger mange nye kostnader. Det skal bli veldig spennende å se hva anbudsprisene vil komme opp i. Og skal helseforetaket selv kjøre byggeprossen er selvsagt ikke det gratis. Innleide konsulenter vil fryde seg. Men kanskje blir prisen så høy at fornuften vil nå inn i helseforetakets besluttende organer. Men prestisjen er så stor at fornuften muligens ikke slipper gjennom.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte