Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Bernt Øien, pensjonert laboratoriesjef
Kronikk
27 oktober 2021 14:18
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Ole Berg-rusten / NTB
Illustrasjonsfoto: Ole Berg-rusten / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Vedtatte sannheter er sjelden sannheter. I samme stund som Slagsvold Vedum ble finansminister mistet han klarsynet han har hatt til nå.

I 2019 sa han at nye kraftkabler til Tyskland og England ville øke norske kraftprisene, og han ba derfor Solberg-regjeringen trekke tilbake konsesjonene. Han fikk evig rett når det gjelder strømprisen!

Klimautregninger kan lede til absurde konklusjoner som for eksempel å bannlyse den Norske bunaden fordi den ikke er bærekraftig. Med slikt bakteppe binder Arbeiderpartiet opp Slagsvold-Vedum ved å skru til klimaskruen ytterligere. Han må derfor toe sine hender når han endelige er kommet i regjeringsposisjon og har makt til å gjøre noe med dette.

Ekstremt høye gasspriser driver opp kostnadene både til oppvarming og strøm. Mange Europeiske regjeringer vil nå omdisponere kraftselskapenes fortjeneste til skattekutt og utsatt betaling for strømregninger. EU kommisjonen evner ikke å etablere felles tiltak innad i unionen for å få ned strømprisen, så hva gjør politikerne da? Jo, de forordner mer av det samme «medisin». I vannkraftlandet Norge kjører de på med tiltak ved bruk av våre egne skattepenger for å sukre strømprisene for folk som har problemer. Det er estimert at så mange som 66000 nordmenn trenger sosialhjelp på grunn av økte strømpriser.

Dette er det en regjerings krigskunst mot sine egne på sitt beste i for den som evner å se.

I forrige uke begynte flere europeiske land å bruke gassreserver fra sine underjordiske lagringsanlegg. Tsjekkia bestemte seg for å redusere momsen på elektrisitet og gass til null. «Den franske regjeringen vil betale 100 euro pr. måned i erstatning til borgere med en lønn under 2000 euro i måneden, en «middelklassegodtgjørelse, «sa statsminister Castex. (Le Monde)

I Norge skaper myndighetene og en jungel av strømselskaper kaos om en vare vi som nasjon har mer enn nok av. Politikerne vil ikke ta det onde ved roten fordi strømprisen er et resultat av deres egne politiske beslutninger. De foreskriver derfor mer av samme medisin uansett om årsaken til problemet ligger i satsing på vindkraft og massiv eksport av vannkraft. De skaper en Veblen effekt for grønne kapitalkrefter. Nå er anslagene for strømprisen frem mot 2030 at den skal øke med 20%. En simulering som Volue Insight har gjennomført, viser at den nye kabelen til England alene løfter strømprisen i Sør-Norge med 10 øre/kWh i gjennomsnitt. Det innebærer en ekstra strømregning på 2500 kroner for en vanlig husstand.

Vesten er i ferd med å påføre seg selv en uopprettelig selvskading når det gjelder økonomi og levestandard i forhold til de diktatoriske regimene som ikke bryr seg om Parisavtalen. I dag ser vi en markedsvridning mot de landene som fyrer med «Køl», som eksempel Kina. Vi befinner oss i et mørkt geopolitisk miljø der nasjoner i Østen har startet en grå krig mot Europa. De har ingen tro på avkarbonisering, og de øker sitt økonomiske hegemoni ved å lede oss som sauer inn i teknologier som for eks. batteridrift for elektriske biler, mens de selv utnytter våre strategiske viktige teknologier gjennom avanserte dieselmotorer og jetmotorer til fulle hjemme i sitt eget land.

Norge har politikere som i fullt alvor mener at vi skal legge ned all vår olje/gass virksomhet. De vil betale ut alle oljeselskaper med penger fra oljefondet og dekke alle nedriggingskostnader for å la vindmøllene suse. Fornybar energiproduksjon fra vind trenger som kjent subsidier fra skattebetalerne. Det er en villet politikk og langt bortenfor all fornuft.

Vindkraft kan ha dårligere miljøavtrykk gjennom hele livssyklusen i forhold til fossilt brensel. Dette vil være en av årsakene til at vi kommer ikke utenom  kjernekraft i framtiden. En slik utvikling vil sikre Norge en fortsatt plass på den grønne gren ved at vi har Thoriumreserver som overstiger oljefondet mange hundre ganger. Vi ser også at England nå bygger ut ny kjernekraft.

Derfor er det en «gassbro» og ikke «vindkraftbro» som fører Europa til fremtidens energiproduksjon fra kjernekraft med lav forurensing og ny velstand. Klima og Miljøminister Barth Eide er imidlertid en turbo-globalist som ikke har interesse av å lære av strategiske fiaskoer og problemer forårsaket av «grønt skifte» fra andre land. Dette vitner om en totalitær tilnærming som bare vil være ekstremt profitabel for maktstrukturen rundt de «grønne» kapitalkreftene. Med en fersk høyesterettsdom i minnet, vil ministeren  ha mer vindkraft i Norge som vil forårsake ytterligere rasering av norsk natur. Han tenker ikke strategisk som Kina slik det kan leses i «The Worm in the Rose» skrevet av professor Gwythian Prins i 2021.

Tro derfor ikke et øyeblikk at ikke regien i klimasaken er iscenesatt av noen i øst.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Hans K Johnsen · 2 år siden
    Der tror jeg du fikk inn en meget god tier!
    Litt merkelig at ikke flere spør seg om hvem som tjener på denne galskapen og gjennomskuer de psykologiske metodene som brukes for å skaffe seg "nyttige idioter".
    Kanskje er ikke metodene som beskrives i boken "Stalins svøpe", gått helt av moten?

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse