Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
20 januar 2022 20:43
Del på Facebook
Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Strømprisene i deler av landet har gått til himmels på grunn av feilslått politikk gjennom mange år. Politikereliten – og det er en slik elite i flere partier – har fjernet seg fra den virkeligheten som vanlige folk oppfatter.  Det er kortslutning og overledning over en lav sko. Det at vanlige folk nå kommer på barrikadene er forståelig. Politikerne våre har nemlig sviktet.

Politikerne har sviktet

Det vi opplever i dag når det gjelder strømpris, skyldes feilaktige politiske vedtak som er gjort for mange år siden. Politikere fra de store partiene har et spesielt ansvar, men flertallet av de politikere som har hatt ansvar i de siste årene er medskyldige i den situasjon som er oppstått. De har sviktet.

Den nye regjeringen får nå skylda for det meste. Men eliten også i de partiene som nå sitter på Stortinget og som har sittet i regjeringskontorene de siste åtte årene, har også bidratt til den situasjonen som nå er oppstått.  Jeg reagerer på de utspill som kommer fra de partiene som har hatt flertall de siste årene. Hukommelsen har sviktet katastrofalt. Mitt råd er at man demper retorikken.

Svikter også Arbeiderpartiet vanlige folk?

I dag har Arbeiderpartiet kommet tilbake i posisjon. Men så langt har vurderingsevnen vært under pari blant de utvalgte statsråder i regjeringen. Det nytter ikke å forsvare et system som viser seg å være en katastrofe både for vanlige folk og for næringslivet.

Dersom ikke statsministeren og hans utvalgte statsråder snarest legger om kursen i strømpolitikken, er det vi nå opplever begynnelsen på slutten for Arbeiderpartiet i Norge.

Dette har vært et parti for vanlige folk. Man kan ikke vende vanlige folk ryggen.

Fagbevegelsen er i harnisk på grunn av strømskandalen. Arbeiderpartiets ryggrad er fagbevegelsen.

Politikerne må styre

Mitt inntrykk er at det er byråkratene som styrer – og ikke politikerne. Dette må det bli en forandring på.

Politikerne har stolt blindt på alle forsikringer som er kommet fra eksperter og byråkrater om at nye strømkabler til utlandet ikke ville føre til en priseksplosjon. Kanskje kunne prisen stige med noen øre pr kilowatt sa de «vise». I de siste månedene har strømprisene steget til himmels. Hvilke eksperter og hvilke regnemestre omgir vi oss med? Kanskje er det på tide at våre folkevalgte tillitsmenn begynner å stille spørsmål. Kanskje de bør begynne å tenke selv. Kanskje de snart skal begynne å tenke på vanlige folk og på sine egne velgere?

Tenker noen på internasjonale verv?

Dessverre synes mange i eliten å tenke på de internasjonale posisjoner de kan få når politikerkarrieren er over. Det er oss vanlige nordmenn som må betale prisen for det. Nå får vi i alle fall resultatet på strømregningen.

Jeg må minne den politiske eliten om at man aldri må glemme vanlige folk. Det å glemme sine velgere kan bli skjebnesvangert. Tenk på det Jonas Gahr Støre.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte