Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
11 november 2022 12:48
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet stuper på meningsmålingene. Nå er det kommet en ny bunnotering – denne gang på 16,9 prosent. Faren for at fallet fortsetter er stort. Faresignalene har vært der lenge, men dagens ledelse synes å gjøre som strutsen – de har satt hodet i sanden. Alle statsråder, statssekretærer, politiske rådgivere og andre som står ledelsen nær har lært seg den samme leksa. Nå må det strammes til. Det er krig i Europa og bankrentene kan løpe løpsk. Lovnadene med å hjelpe «vanlige» folk er glemt.

Mange gremmes

Mange gamle partimedlemmer og gode sosialdemokrater gremmes over arrogansen som preger dagens ledelse. De snakker som om alminnelig folk og velgere er idioter. Ledelsen synes på ha glemt at de er avhengig av «grasrota» i partiet. Fortsetter de slik er det snart ingen «grasrot» igjen. Det er en grunn til at Trond Giske nå leder landets største Arbeiderpartilag.

annonse

Debatt forsterker problemene

Arbeiderpartiets problemer ble tatt opp i debatten på NRK torsdag kveld.  Selv om alle deltakerne i debatten var medlem av Arbeiderpartiet, tyder alt på at problemene ikke ble løst denne kvelden – snarere tvert i mot. AUF-leder Astrid Hoem fra Kristiansund gikk til frontalangrep på Trond Giske som hun mente har skyld i den veldige tilbakegangen på meningsmålingene. Det er ikke overraskende at statsminister Støre støttet Hoem. Det gjør sikkert også mange andre som står ledelsen nær. Men på «grasrota» i partiet og i fagbevegelsen er det nok mange som reagerte sterkt på angrepet.

Enorm skuffelse

Det er enorm skuffelse over det statsbudsjettet som er lagt frem. Mange er også skuffet over at regjeringen ikke har evne til å lytte til vanlig folk. De lytter heller ikke til mange partimedlemmer som driver politikk i kommuner og fylkesting. Det er virkelig grunn til å spørre om det er politikerne sentralt som styrer Norge – eller om det er embetsverket i Finansdepartementet og andre byråkrater som bestemmer. Mange savner den politiske kraften og visjonene om at det nå skulle satses på vanlige folk sin hverdag. Den blir vanskeligere for hver dag som går. All politikk MÅ ha en forankring.

Hva med Sverige og Danmark?

Ellers er det grunn til å merke seg at de sosialdemokratiske partiene i både Sverige og Danmark går frem, mens Arbeiderpartiet i Norge går kraftig tilbake. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå det. Norge har de siste årene fått enorme inntekter. Men hvordan forvaltes de pengene?

annonse

Tillitskrisen må løses

Det er i dag en veldig tillitskrise i Arbeiderpartiet. Den må løses – og det er partiledelsens ansvar. Dette burde de for lengst ha gjort, men det synes som handlingslammelsen er stor. Det synes som de lever i sin egen verden. Vi forstår at det er mange kriser som skal løses rundt om i verdenssamfunnet. Men skal dagens ledere i Arbeiderpartiet ha et mandat i fremtiden – da må man først som sist kaste seg rundt. Tiden er i ferd med å renne ut.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Rune Kristiansen 2 dager siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte