Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
11 november 2022 12:48
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Arbeiderpartiet stuper på meningsmålingene. Nå er det kommet en ny bunnotering – denne gang på 16,9 prosent. Faren for at fallet fortsetter er stort. Faresignalene har vært der lenge, men dagens ledelse synes å gjøre som strutsen – de har satt hodet i sanden. Alle statsråder, statssekretærer, politiske rådgivere og andre som står ledelsen nær har lært seg den samme leksa. Nå må det strammes til. Det er krig i Europa og bankrentene kan løpe løpsk. Lovnadene med å hjelpe «vanlige» folk er glemt.

Mange gremmes

Mange gamle partimedlemmer og gode sosialdemokrater gremmes over arrogansen som preger dagens ledelse. De snakker som om alminnelig folk og velgere er idioter. Ledelsen synes på ha glemt at de er avhengig av «grasrota» i partiet. Fortsetter de slik er det snart ingen «grasrot» igjen. Det er en grunn til at Trond Giske nå leder landets største Arbeiderpartilag.

Debatt forsterker problemene

Arbeiderpartiets problemer ble tatt opp i debatten på NRK torsdag kveld.  Selv om alle deltakerne i debatten var medlem av Arbeiderpartiet, tyder alt på at problemene ikke ble løst denne kvelden – snarere tvert i mot. AUF-leder Astrid Hoem fra Kristiansund gikk til frontalangrep på Trond Giske som hun mente har skyld i den veldige tilbakegangen på meningsmålingene. Det er ikke overraskende at statsminister Støre støttet Hoem. Det gjør sikkert også mange andre som står ledelsen nær. Men på «grasrota» i partiet og i fagbevegelsen er det nok mange som reagerte sterkt på angrepet.

Enorm skuffelse

Det er enorm skuffelse over det statsbudsjettet som er lagt frem. Mange er også skuffet over at regjeringen ikke har evne til å lytte til vanlig folk. De lytter heller ikke til mange partimedlemmer som driver politikk i kommuner og fylkesting. Det er virkelig grunn til å spørre om det er politikerne sentralt som styrer Norge – eller om det er embetsverket i Finansdepartementet og andre byråkrater som bestemmer. Mange savner den politiske kraften og visjonene om at det nå skulle satses på vanlige folk sin hverdag. Den blir vanskeligere for hver dag som går. All politikk MÅ ha en forankring.

Hva med Sverige og Danmark?

Ellers er det grunn til å merke seg at de sosialdemokratiske partiene i både Sverige og Danmark går frem, mens Arbeiderpartiet i Norge går kraftig tilbake. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå det. Norge har de siste årene fått enorme inntekter. Men hvordan forvaltes de pengene?

Tillitskrisen må løses

Det er i dag en veldig tillitskrise i Arbeiderpartiet. Den må løses – og det er partiledelsens ansvar. Dette burde de for lengst ha gjort, men det synes som handlingslammelsen er stor. Det synes som de lever i sin egen verden. Vi forstår at det er mange kriser som skal løses rundt om i verdenssamfunnet. Men skal dagens ledere i Arbeiderpartiet ha et mandat i fremtiden – da må man først som sist kaste seg rundt. Tiden er i ferd med å renne ut.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse