Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
14 november 2022 20:12
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det at regjeringspartiene stuper på meningsmålingene, skyldes en rekke forhold. De gikk høyt på banen og lovet gull og grønne skoger før valget. Selvsagt er det ikke enkelt når all verdens ulykker rammer verden samtidig. Likevel er det for enkelt å skylde på krigen i Ukraina og all annen elendighet for at det går så dårlig for Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

For mange velgere var regjeringens statsbudsjett en gedigen nedtur. Det var det også for mange folkevalgte fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet i kommuner og fylkeskommuner. Blir mange av forslagene stående, blir det valgskred i det neste lokalvalget. Mange ordførere fra de to partiene vil miste jobben.

Selvsagt har partienes ledelse ansvar for at det går så galt. Men mange av problemene skyldes selvpåførte problemer – ikke minst når det gjelder å kommunisere både med sine partimedlemmer og folk flest. Mange reagerer på arrogansen. Partitoppene vet best – og de vet selvsagt bedre enn alle andre hva som er det beste for land og folk.

Nå er det kanskje på tide å se på hvilke rådgivere partiledelsen omgir seg med. Der tror jeg det er store brist. Dette rådgiverkorpset består ofte av unge, «velutdannende» broilere som selvsagt hevder at de er eksperter på alt. Men det er de sannelig ikke. Jeg tror også at partilederne passer på at det er «ja»-folk rundt dem. Problemet er at denne unge «eliten» har lite greie på de strømninger det er i velgerskaren. Slikt hever de seg over – og det straffes regjeringspartiene for nå.

Det skulle være nok av folk som kan kommunikasjon rundt i landet som kunne være til god hjelp. Mange av dem har også årelang yrkeserfaring. Men det synes ikke som det tillegges vekt når politiske rådgivere og kommunikasjonsfolk blir rekruttert.

Jeg har stor respekt for Jonas Gahr Støre, men jeg er overrasket hvor ofte han «skyter seg selv i foten» som en kommentator i Dagsavisen skrev. At en ung AUF-leder kan komme med lite veloverveide uttalelser vedrørende Trond Giske er en ting, men at statsministeren slutter seg til denne uttalelsen synes å være mer enn ugreit. Det er ikke det som samler partiet. Giske har selvsagt forstått hva mange misfornøyde Arbeiderpartiet mener. Problemet er at statsministeren ikke forstår det. Det at de unge rådgiverne ikke forstår er en annen sak, men Støre burde ha forstått det. Han er ingen førstereisgutt.

annonse

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFlertallet i fylket er veldig tydelig på at oversjøisk løsning foretrekkes fremfor gigantomani prosjektet.At omveien er ett produkt av lobbyisme, ...
I og med at enkelte omvei tilhengere stadig prøver å fremstille utfallet skråsikkert som bestemt, pengene på konto, spaden satt ...
@Anne Mari SandshamnIngen ting av det du opprinnelig skrev var å lese i linken til Sunnmørsposten, som du opprinnelig viste til. Jeg ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøIkke meg som har funnet på dette, ville bare vise deg hva transport firma velger. Som ser om du leste ...
@Anne Mari SandshamnDet svaret til slutt som du nå viser til står ikke i leserinnlegget du linket til, og heller ikke i ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøHvorfor skal jeg se fram til det?  hva han ( og i grunn du og ) mener er irrelevant for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte