Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
14 november 2022 20:12
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det at regjeringspartiene stuper på meningsmålingene, skyldes en rekke forhold. De gikk høyt på banen og lovet gull og grønne skoger før valget. Selvsagt er det ikke enkelt når all verdens ulykker rammer verden samtidig. Likevel er det for enkelt å skylde på krigen i Ukraina og all annen elendighet for at det går så dårlig for Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

For mange velgere var regjeringens statsbudsjett en gedigen nedtur. Det var det også for mange folkevalgte fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet i kommuner og fylkeskommuner. Blir mange av forslagene stående, blir det valgskred i det neste lokalvalget. Mange ordførere fra de to partiene vil miste jobben.

Selvsagt har partienes ledelse ansvar for at det går så galt. Men mange av problemene skyldes selvpåførte problemer – ikke minst når det gjelder å kommunisere både med sine partimedlemmer og folk flest. Mange reagerer på arrogansen. Partitoppene vet best – og de vet selvsagt bedre enn alle andre hva som er det beste for land og folk.

Nå er det kanskje på tide å se på hvilke rådgivere partiledelsen omgir seg med. Der tror jeg det er store brist. Dette rådgiverkorpset består ofte av unge, «velutdannende» broilere som selvsagt hevder at de er eksperter på alt. Men det er de sannelig ikke. Jeg tror også at partilederne passer på at det er «ja»-folk rundt dem. Problemet er at denne unge «eliten» har lite greie på de strømninger det er i velgerskaren. Slikt hever de seg over – og det straffes regjeringspartiene for nå.

Det skulle være nok av folk som kan kommunikasjon rundt i landet som kunne være til god hjelp. Mange av dem har også årelang yrkeserfaring. Men det synes ikke som det tillegges vekt når politiske rådgivere og kommunikasjonsfolk blir rekruttert.

Jeg har stor respekt for Jonas Gahr Støre, men jeg er overrasket hvor ofte han «skyter seg selv i foten» som en kommentator i Dagsavisen skrev. At en ung AUF-leder kan komme med lite veloverveide uttalelser vedrørende Trond Giske er en ting, men at statsministeren slutter seg til denne uttalelsen synes å være mer enn ugreit. Det er ikke det som samler partiet. Giske har selvsagt forstått hva mange misfornøyde Arbeiderpartiet mener. Problemet er at statsministeren ikke forstår det. Det at de unge rådgiverne ikke forstår er en annen sak, men Støre burde ha forstått det. Han er ingen førstereisgutt.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrJeg synes ikke denne uttalelsen fra SVV er uklar, jeg oppfatter det som at den nye strekningen fra Ørskogfjellet-Vik fører ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrHvorvidt trafikken blomstrer eller ei, er avhengig av befolkningsutviklingen og næringsutviklingen. Hvis disse blomstrer, så vil også lokaltrafikken blomstre.
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har i din kommentar tidlegare klip inn følgande: ""Ny E39 Ørskogfjellet- Vik fører til en innkorting av reisetiden mellom ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse