Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: Privat
Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: Privat

Så ser vi det igjen hvordan maktmennesker i dette fylket driver splitt og hersk. Denne gang har vi sett denne taktikken i Møre og Romsdal Arbeiderparti. Selv om noen kan se på dette som en seier, kan det være at den blir svært så kortvarig. Problemet er at sunnmøringer og romsdalinger i sak etter sak går i felles front i spørsmål som mange nordmøringer oppfatter som angrep og overgrep. Nå tåler vi ikke lenger slike saker. Kanskje vi allerede har hatt for mange. Da kan Møre og Romsdal som egen fylkeskommune være over før vi vet ordet av det.

Tar ikke signalene

Det har ikke manglet på advarsler, men de mektige kvinner og menn som synes å bestemme i dette fylket har ikke evnen til å ta disse advarslene og signalene  innover seg. Nå er det ikke bare nordmøringene som får unngjelde. Det gjør også alle de romsdalingene som mener at Romsdalsaksen er et langt bedre alternativ enn Møreaksen når det gjelder riksveibygging i fylket. Men Møre og Romsdal Arbeiderparti stemte ned forslaget om å utrede Romsdalsaksen-alternativet. At de kan være så dumme. Men de maktpersonene som står bak slike ufattelige dårlige forslag synes å være blottet for selvinnsikt. De lever i sin egen verden. Dessverre er det for mange maktpolitikere også i andre partier som lever i den samme boblen. 

Det kan komme en eksplosjon

Problemet er at politikerforakten er blitt så stor at folk flest ikke orker å engasjere seg. Det protesteres i avisene og på sosiale medier, men så skjer det ikke noe mer. Det vet selvsagt de politikerne som trekker i trådene i dette fylket. Men de må passe seg litt. Tar det først ild i nordmøringenes hjerter kan det bli en katastrofebrann så stor i Møre og Romsdal at alle maktbastioner og pidestaller vil brenne ned. Og når den katastrofen kommer er det for sent å slikke sine sår.

Jeg vet at det er mange både nordmøringer og romsdalinger som nå er i stor tvil om hvem man skal stemme på ved de kommende valg. Jeg regner med at de håpløse vedtakene som senest er gjort i Møre og Romsdal Arbeiderparti får konsekvenser for partiets oppslutning.  Mange lojale partifolk har i alle fall mistet gløden for å gjøre en innsats for partiet. Det kan bli mange tapte stemmer.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte