Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Kronikk
11 april 2019 15:44
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I en pressemelding går det frem at adm.dir. Espen Remme i Helse Møre og Romsdal vil at styret den 15. mai utsetter gjennomføringen av sammenslåing av fødeavdelingene ved at avdelingen ved sykehuset i Kristiansund flyttes til sykehuset i Molde.  Det skulle bare mangel.

Fellessykehuset kommer aldri

Men når man først skal utsette denne saken, må man vente med et vedtak til et nytt sykehus på Hjelset eventuelt står ferdig. For hver dag som går minsker muligheten for at dette fellessykehuset noen gang kommer. Helse Møre og Romsdal er i en håpløs økonomisk stilling – og den blir ikke bedre etter som månedene går. Det å drive krig mot Nordmøre vil bli ekstra kostbart. Etter min mening kommer sykehuset på Hjelset aldri til å bli bygget.

Mange uten tillit

Jeg kan ikke skjønne at adm. dir. Espen Remme lenger kan ha tillit. Denne klinikksjef Henrik Erdal har også mistet all tillit hos svært mange, og styret har gjennom sitt famøse vedtak skjemt seg ut for en hel befolkning. Ja, dette styret må henge i en tynn tråd.

Den som tror at det blir fred på Nordmøre om man nå utsetter saken litt, kjenner ikke nordmøringens innerste vesen. Nå har nordmøringene fått mer enn nok av vanstyret i dette helseforetaket. Jeg kan ikke skjønne at det nåværende styret og den nåværende administrerende direktør kan ha en lang fremtid.

I pressemeldingen gjentar Remme at saksgrunnlaget ligger fast. Da har han ikke skjønt mye av situasjonen.

Rikspolitikerne må våkne

Med det gjennomslaget nordmøringene nå har fått også i riksmedia, er det stadig flere rundt om som stiller spørsmål til måten denne helseforetaksmodellen drives på. Dessverre er det fortsatt alt for mange rikspolitikere som ikke har forstått sprengkraften i dette. Selv Støre tviholder på helseforetaks-modellen til tross for alt det som kom opp på landsmøtet i Arbeiderpartiet.

Jeg forstår ikke at Støre og den øvrige partiledelsen ikke ser alvoret i meningsmålingene som stadig blir dårligere for AP. Kanskje det er på tide at man lytter mer til det folket sier. Takk og pris har de lokale Arbeiderpartilederne på Nordmøre oppdaget hva som skjer.

Takk til bunadsfolket

Jeg takker alle som har engasjert seg i sykehusdebatten. Noen har holdt på med dette i mange år, men nå er mange nye kommet til. Jeg takker spesielt til bunadsdamene. Det er kvinnene som skal bringe nye barn til verden som vil føle smerten ved at fødeavdelingen i Kristiansund legges ned. Men jeg retter ellers en stor takk til alle som nå står i kampen for et rettferdig helsetilbud på Nordmøre.

Selvsagt kan vi redde sykehuset vårt

Med den enorme bevegelsen som nå er startet, er det store muligheter for at vi kan redde sykehuset i Kristiansund. I tillegg må vi slå ring om rehab-tilbudet i Aure og alle andre helsetilbud på Nordmøre. Nordmøre er en fremtidsregion i Norge – og da skal vi selvsagt ha et oppegående helsetilbud. Vi har sannelig bidratt med vårt til velstands-Norge opp gjennom historien.

Etter det TK kjenner til er forslaget til styret et forsøk fra Remme på å unngå at alle de tunge fagforeningene ved sykehuset erklærer mistillit mot klinikksjef Henrik Erdal. Jeg kan ikke skjønne at noen ved sykehuset i Kristiansund kan ha noen som helst tillit til denne Erdal. Ja, tilliten til hele dette systemet er ødelagt for lengst.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse