Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

Det at klinikksjef Henrik Erdal i Helse Møre og Romsdal nå innrømmer at styret ble feilinformert om forhold ved fødeavdelingene i Kristiansund og Molde, er så graverende at klinikksjefen ved første mulighet må fjernes fra sin stilling. Han bør etter mitt syn få følge av administrerende direktør Espen Remme.

Styret må gå

Hele styret må også kastes etter det kaotiske styremøtet hvor man med et pennestrøk vedtok å flytte fødeavdelingen i Kristiansund til Molde sykehus. Dette er stikk i strid med alle tidligere forutsetninger.

Det klinikksjefen har kommet med av løgnaktige påstander når det gjelder fødeavdelingene, føyer seg inn i rekken av andre tvilsomme saker. Gjennom mange år synes det som om klinikksjefen har hatt en agenda for hvordan sykehuset i Kristiansund skal tappes. Målet har hele tiden vært å få sykehuset lagt ned så fort det var mulig.

Maktspillet ble avslørt

Men maktspillet tok overhånd. Det er blitt avslørt. Dette har gjort at den sovende nordmørsbjørnen har våknet. Anført av Bunadsgeriljaen vil det ikke ble fred i dette distriktet før Nordmøre har fått tilbakeført alt som er stålet og ranet. Nå kan man glemme et fellessykehus på Hjelset. Nå skal det kjempes for at Nordmøre skal beholde sitt sykehus i Kristiansund. 

Fylket kan ryke

Forbannelsen er nå så stor blant grasrota på Nordmøre at ingenting er hellig i forhold til å redde sykehuset og de andre helsetilbudene. Møre og Romsdal fylkeskommune er ikke lengere noen hellig ku.

Det blir kommune- og fylkestingsvalg snart. Nå er tiden kommet til å velge dem som står opp for Nordmøre, opp for sykehuset i Kristiansund og opp for alle andre helsetilbud på Nordmøre.

De politikerne som ikke har forstått det raseriet vi nå har på Nordmøre, de bør ikke prøve seg. De blir strøket og nedstemt.

Vi er ikke alene

Nordmøringene står ikke alene i kampen. I distrikt etter distrikt reiser folket seg mot sentralisering og maktovergrep. Folket vil ikke lenger godta det kameraderi vi ser i helseforetakene hvor 300 styremedlemmer og direktører uten ansikt styrer og valter som de selv vil. Disse mottar millioner av kroner i honorarer og bonuser. De kaster penger etter alt som finnes av konsulenter som skal lage alle verdens utredninger som kun er som bestillingsverk å regne.

Dersom ikke rikspolitikerne får med seg det som skjer i folkedypet nå, så vil de sannelig å merke det ved neste Stortingsvalg. Det kan bli blodig for dem som ikke har evne til å lytte til folket. Mange av disse politikerne synes helt å ha glemt at de er folkets tillitsmenn.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte