Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat

For den som så Debatten på NRK1 torsdag kveld fikk vi bekreftet at det finnes ingen grunn til å slakke på og tro at ting nå blir bra angående sykehus situasjonen verken i M&R eller i Norge.

Hele Norges helsepolitikk kjøres bokstavelig talt i dass. Men når det er sagt ble både Remme og Høie veldig svar skyldige på mangt og Helsepaetiet sin representant må sies å være et meget oppegående menneske. Min anbefaling nå fremover er at "Bunadsgeriljaen" blir landsomfattende og symboliserer at det norske folk vil ha vekk helseforetakene og opprettholde lokalsykehusene.

Når det nå også varsles en ny runde med kommunesammenslåing er fra blåblå og ytterligere rasering av lokaldemokratiet, må vi stå opp og avskaffe holdninger om at våre felles velferdstilbud skal lønne seg.Det er mantraet fra de som styrer kun fordi de vil helprivatisere norsk helsevesen. Norsk helsevesen med alle tilbud lønner seg i dag det . Vi har etterbehandling på alle nivå som får pasienter helt eller delvis tilbake til opprinnelig stand og som kan fungere og klare seg med mye mindre oppfølging og belastning av helsevesenet enn hva det legges opp til i dagens tankegang i helseforetakene.

Det regnes kun på utgift mellom inn og utskriving og ikke penger spart i ettertid på grunn av god oppfølging og dermed lavere utgifter i etterkant fordi folk klarer seg selv, kan bo lenger hjemme etter sykdom eller skade, også for gamle. I tillegg kommer mange tilbake i jobb. Helt eller delvis.

Det som er veldig veldig gledelig oppi all denne farsen, er at nå den siste tiden har man fått alle i politikken opp i stram giv akt og de må komme med sine meninger om norsk helsevesen og veien videre. Det norske folk er i ferd med å ta tilbake makten. Rettere sagt kreve at de som de har ansatt, de folkevalgte, leverer det de ble ansatt for og ikke lytter og etterkommer alle lobbyister og byråkrater sine ønsker og ideer.

Det som de tradisjonelt store partiene må begynne å ta innover seg er årsaken til den massive oppblomstringen av lister og økt støtte til de mindre partiene. Folk våkner. Det skjer for mye kokelimonke i disse tider. Folk reagerer med usikkerhet oppgitthet frykt og fortvilelse. Sinne. Norge selges på rot og alt offentlig privatiseres. Senest i dag snakket jeg med en lokal selvstendig næringsdrivende på "Smølafærgå" som mente at vi burde høre med svenskene om ikke de kunne hjelpe oss å administrere dette landet igjen. Noe jeg faktisk selv har hevdet i flere år. Vi burde aldri løsrevet oss.

Ja, vi vant i lotto i 1969, men vi evner ikke forvalte økonomien lenger og nå blir vi lurt trill rundt. Delvis på grunn av naive politikere og delvis på grunn av utspekulerte politikere og deres venner.

Til slutt vil jeg avrunde med at jeg mener til det motsatte er bevist at helseforetakene sitt valgspråk er "En god pasient er en død pasient".

 

Vidar Holm, Nordmørstrønder

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte