Annonse
Annonse

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentJeg gremmes når jeg leser referatene fra siste styremøte i Helse Møre og Romsdal. Gutteklubben Grei fortsetter i kjent stil for å bygge ned helsetilbudet på Nordmøre. Jeg får frysninger på ryggen av herr Kvernmo og de andre av Høies disipler som durer frem uansett hvor høyt nordmøringene protesterer. De høie herrer evner ikke å lytte – alt er avtalt spill.

Byråkratenes parti

Dette som nå skjer på Nordmøre viser hvor håpløs helseforetaksmodellen er. Dersom ikke Jonas snart våkner er jeg redd for at Arbeiderpartiet blir utradert i store deler av distrikts-Norge til neste valg. Jeg er enig med LO-sjefen som sier at Arbeiderpartiet må bli partiet for folk flest. Nå er Arbeiderpartiet blitt byråkratenes parti. Slikt skal det selvsagt ikke være.

Lytt til folket

Arbeiderpartiet fikk et kraftig varsku ved forrige valg. Dette ble ytterligere bekreftet ved det siste begredelige kommune- og fylkestingsvalget. Gamle Arbeiderpartibastioner faller som fluer. Jeg fatter ikke at Arbeiderpartiledelsen ikke ser hvor skoen trykker.

Den sentraliseringsbølgen som Erna-regjeringen fører, er selvsagt helt ødeleggende for store deler av distrikts-Norge. Dette ser jo folk. Det ser også flinke AP-ordførere som på Averøya og i Kristiansund. At ikke Arbeiderpartiets ledelse ser og hører på sine partikolleger som står i krigen, er ufattelig.

Et overgrep

Erna-regjeringen er direkte distriktsfiendtlig – og Nordmøre er ett av de distriktene som blir mest rammet av denne regjeringens politikk. Arbeiderpartiet kan stanse galskapen, men da må partiet manne seg opp. Man må slutte med alle de ødeleggende forlikene.

Nordmøringene sitter igjen med brutte løfter og «smuler». Den som tror at bevilgningene til nytt kultur- og operahus kan blidgjøre nordmøringene må tro om igjen.

Nå kjemper nordmøringene for det viktigste huset sitt, nemlig sykehuset. Den krigen kan ikke nordmøringene tape.

All ære til Bundadsgeriljaen og til alle andre som nå står på barrikadene. Dere jobber for nordmøringens fremtid. Denne kampen gjelder ikke bare Nordmøre, men hele distrikts-Norge. Og dersom ikke makthaverne i Oslo vet det så er det der de store verdiene skapes i dette landet.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte