Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat

Hvis du vil ha en lyninnføring i arroganse og nedlatenhet fra folkevalgt og utnevnt minister så les her! 

Ferdigfabrikert svar "fra Høie" til Berit Frey og folket på Nordmøre.

Han har neppe lest brevet fra Frey selv men svaret er i kjent stil fra den kanten. Å dra fram tidligere rødgrønn regjering og skylde på den, er mer regelen enn unntaket i dagens regjering. At blåblå synes det er greit å videreføre deres feilsteg og attpåtil ytterligere forverre resultatet, gjør da ikke deres politikk overfor folket noe bedre akkurat. Veldig lite innsikts- og ansvarsfullt. Men målet er kanskje bare å være rødgrønn sin forpakter mens de rødgrønne er i opposisjon  i åtter år frem til 2021? De fremstiller seg jo selv som en videreføring av rødgrønn regjering hver gang de konfronteres på noe. Ikke er dette noe svar på brevet Høie ble tilsendt heller.

Det beroliger da ikke noen rundt om i landet at det ikke finnes politisk vilje til å rette opp i den raseringen som nå rammer helsevesenet i Norge. Men akkurat som med konkurranseutsatt eldreomsorg og private barnehager var de rødgrønnes ide å få fortgang i etablering av tilbud for å dekke behov.

De blåblå hevder at det var rødgrønn sin politikk som nå gjør at utenlandske selskaper og investeringsfond  kjøper opp alle foretakene i Norge. Nei, det var ikke deres ide at milliarder av skattekroner utdelt til barnepass og eldrepleie skulle ta veien utenlands. Like lite som at de evnet se det som nå er i ferd med å skje innen norsk helsevesen, burde blåblå som hevder seg så mye bedre enn forrige regjering, evne å se resultatene nå snart 20 år senere. Jeg mistenker at de nettopp gjør det og at det er villet politikk. Det er ingen hemmelighet at sentralisering er hovedmantraet der i gården. Koste hva det koste vil. Selv menneskeliv.

Svarbrevet til Frey sendt fra helseministerens kontor, gjør kransekakevitser mer personlige og gjennomtenkte enn dette standardsvaret. Men jeg er ikke overrasket. Det følger som sagt bare vanlig prosedyre hva angår vår helseminister. Således er reaksjonen vår også den samme som når noen leser kransekakevitser høyt. Flaut og pinlig. Etterfulgt av en beklemt påtatt latter, eller i det minste et overbærende smil. De har endatil et sluttpoeng, om de er aldri så dårlige.

I den grad dette svarbrevet har et sluttpoeng så er det at: 

Dere kan bare ha det så godt. Vi bestemmer. Dere som var så dumme å sette inn en blåblå regjering i 8 år etter å først ha valgt en rødgrønn regjering, har ansvaret. Dette er bare til pass for dere.

Overlegen hilsen
Norges helseminister.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte