Annonse
Annonse
Produktbilde: Førstehjelps-sett fra Biltema.
Produktbilde: Førstehjelps-sett fra Biltema.

Skulle jeg gjette, vil jeg anta at det er å stadig forbedre helsetilbudene for landets befolkning.

Hva kommer det da av at det omtrent unisont fra fagmiljøene innen helsesektoren, kommer flere og flere innspill på at ting er på gale veier? Det gjelder alle faggrupper innen helsevesenet. Ambulansepersonell, sykepleiere, helsefagarbeidere, fastleger, jordmødre, spesialister innen omtrent alle felt.

  • Tar alle disse feil?
  • Kan de så mye mindre om faget sitt enn helseforetakene?
  • Vil de sine pasienter vondt?
  • Er det derfor de sier i fra?

Folk slutter i jobbene sine i ren fortvilelse og oppgitthet fordi de ikke makter mer. Alt plukkes fra hverandre og drives som om det var en hvilken som helst fabrikk. Det er faktisk ikke det samme hvem som kommer å rengjør rommet du ligger på under et sykehusopphold. Bare det er noen som enten har tid til å tømme søpla eller moppe gulvet. Ikke begge deler, for det er det ikke tid til.

Det gir en mening i at det er samme person hver dag. Dette er ikke noe jeg finner på, men det er uttalt at det gir mange en trygghet med kjente fjes, selv om de ikke direkte er helsepersonell, og det skal ikke mye innsikt til å forstå det. Alle disse små tingene som ubevisst kan bidra til å bedre situasjonen og indirekte kan bidra positivt både på pasientens tilstand og nasjonens helsebudsjett.

Men ingen skal forresten ligge på sykehus lenger. Du skal hjerteopereres mens du står og ingen har uansett tid til å prate med deg, så du får værsågod å ta den diagnosen du får. Skjema og rapporter skal fylles ut. Er du heldig, treffer de. Om du da i det hele tatt rekker frem.

Men du skal vite at fagfolkene gjør sitt beste. Det er ikke der det skorter. Det legges jo opp til at transportveier skal bli så lange som mulig. Mindre alvorlige sykdoms-eller skadetilfeller blir til svært alvorlige underveis til sykehuset. Når det ropes varsko fra samtlige faggrupper enten de jobber ved små eller store sykehus, kan det ikke være bare tilfeldigheter. Det må være noen brister et eller flere steder. Da må vi bruke røntgensyn og forsøke finne disse bristene.

Vi skal ihvertfall ikke finne oss i at det brister eller bærer, alt etter hva noen styremedlemmer finner for godt å definere hva norsk helsevesen skal være eller ikke være.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte