Annonse
Annonse
De sto klare fra Bunadsgeriljaen, Martine Fjellingsdal, Ida Skaret og Line Djuvsland utenfor Sushi bar da Jonas Gahr Støre kom dit for å spise middag. Bak: Ordfører Kjell Neergaard og til høyre Jonas Gahr Støre.
De sto klare fra Bunadsgeriljaen, Martine Fjellingsdal, Ida Skaret og Line Djuvsland utenfor Sushi bar da Jonas Gahr Støre kom dit for å spise middag. Bak: Ordfører Kjell Neergaard og til høyre Jonas Gahr Støre.

De sto klare Ida Skaret, Line Djuvsland og Martine Fjellingsdal utenfor Sushi bar da Jonas Gahr Støre kom dit for å spise middag. De sperret inngangen med årene sine, bad Støre lytte til dem og han lyttet.

Jonas Gahr Støre sa han kjente godt til saken og til Bunadsgeriljaen, og at han hadde sansen for måten vi gjorde dette på. Han likte at vi brukte bunaden på en slik måte.

Bunadsgeriljaen ga tydelig tilbakemelding om:

  • at fødeavdelingen på Kristiansund sykehus må bestå også etter SNR
  • at forlenget reisevei vil øke risikoen for mor og barn.
  • at sammenslåingen av fødeavdelingene ble gjort på sviktende grunnlag og at vedtaket er feil.

Jonas lyttet og han fikk også overrakt en gave i form av et fotografi av Bunadsgeriljaen på Kvernberget, av Maiken Ohr. Bunadsgeriljaens jenter bemerket at han svarte litt utydelig, konfrontert med vårt krav om at føden må bestå også etter SNR,  men han lyttet da jentene orienterte om at tilbudet ikke vil bli bedre enn det er i dag.

Men virket det ?

Konfrontert med at kvinner vil lide med lang reisevei og at dette vil gå ut over kvinner og barn også etter at SNR er operativt – kan Arbeiderpartiet virkelig godta det?

Han kom dem i møte på en ting. At fødeavdelingen må bestå frem til et nytt er klart og at tilbudet må styrkes i den tiden. Dette sier han til Tidens Krav i dag.

Når skal politikerne forstå at veien er like lang i 2023? 

Det nye fellessykehuset vil ikke gi kvinner et bedre fødetilbud eller behandlingstilbud for barn.  Men det viktigste i første omgang er å forhindre at Helse Møre og Romsdal får mulighet til å vedta  å slå sammen fødeavdelingene allerede i år, og plassere det eneste fødetilbudet for hele Nordmøre og Romsdal på Lundavang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolt av våre jenter

Etter gårsdagens aksjon fylles jeg igjen med stolthet og pågangsmot av jentene på Nordmøre ! De tar kampen og våger å snakke sin sak !

Jeg tror Arbeiderpartiet skjønner at foretaksmodellen er roten til mye vondt og at sentralisering av helsetilbud er feil. Jeg håper også Støre ser det.

Det finnes ikke forskning som sier at det gir bedre helsetjenester å slå sammen fagmiljøet. Når helseforetaksdirektør Bakke i Helse Møre og Romsdal sier fagmiljøet må trene før innflytning, glemmer han at hans forgjengere skapte splid mellom fagmiljøene . Selv ansatte han en klinikksjef som har mistillitsforslag heftet ved seg. Det er vel dette Bakke bør rydde opp i og ikke overlate det til de ansatte og finne ut av ?

Vi ber om støtte til felles sak

Bunadsgeriljaen har for tiden en innsamling til en konsekvensanalyse av to sykehus kontra ett felles på Møre og i Romsdal. Dette er en analyse vi har savnet hittil. Vi ønsker også med analysen å belyse de samfunnsmessige konsekvensene. Vi takker hjerteligst for støtten og vi garanterer at pengene går til saken. 

Innsamlingsaksjonen finner du her.

https://www.spleis.no/project/97776

Bli med oss å bidra til at vi redder fødeavdelingen og sykehuset i Kristiansund. Har du allerede bidratt, del gjerne budskapet om å få med flere til å støtte vår svært viktige felles sak.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte