Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Geir Stenseth
Artikkel
31 mars 2020 07:59
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

215809 191127474265208 7928284 nGeir A. Stenseth, daglig leder for Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag.– Det er viktig at bedriftene ansetter lærlinger som skal startoppstillingen i sommer eller til høsten. Selv om det ser mørkt ut med stengte hoteller, restauranter, butikker, frisørsalonger med flere, er vi en dag er vi tilbake på normalen, og vi må derfor forberede oss for den dagen, sier Geir A. Stenseth, daglig leder, Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag. 

Oppfordringen er at bedriftene ansetter lærlinger som de ellers ville gjort, men med forbehold om en normalisert situasjon. 

Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag har sendt følgende melding til lærebedriftene i Møre og Romsdal

Permitteringer av lærlinger

Opplæringskontoret har i forbindelse med koronaviruset mottatt henvendelser fra medlemsbedrifter om hva en gjør angående ansettelse av nye lærlinger. Det er forståelig at bedriftene ønsker økt fleksibilitet for å ruste seg mot potensielle nedgangstider som følge av viruset.

Intensjonsavtale med forbehold

Et alternativ for bedriften er å gi eleven et tilbud om læreplass med tydelig forbehold om at tilbudet avhenger av driftssituasjonen på et nærmere fastsatt tidspunkt, og under forutsetning av at man på dette senere tidspunktet ikke har fått endringer i bemanningsbehovet, og at situasjonen som har oppstått i forbindelse med koronaviruset er over.

annonse

Det må fremgå skriftlig at tilbudet om læreplass er å anse som foreløpig og uforpliktende for både eleven og bedriften. Med andre ord blir det en intensjonsavtale, hvor endelig ansettelse og inngåelse av arbeidsavtale mellom bedrift og elev forutsetter en nærmere fremtidig avklaring av situasjonen. På et senere tidspunkt vil arbeidsgiver i så fall kunne fremlegge en arbeidsavtale og lærekontrakt for aksept og signering fra elevens side.

En slik løsning medfører imidlertid også at det ikke inngås noen forpliktende avtale fra elevens side, og vedkommende vil derfor stå fritt til å ta annet arbeid eller trekke seg fra intensjonsavtalen i løpet av perioden – på lik linje med arbeidsgiver.

Vedlagt er det vanlige meldingsskjemaet ved ansettelse av lærlinger. På en lignende avtale kan det tilføyes:

Det tas forbehold at situasjonen med koronavirus, stengt bedrift og permitteringer er over ved avtalt startdato. Hvis ikke, utsettes tiltredelsen til situasjonen er normalisert.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte