Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2020 06:58
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 15. juni.

100 dager med korona – hvor er vi og hvor skal vi?

Denne uken er det 100 dager siden koronapandemien traff Norge med full tyngde 12. mars. NHO presenterer nå ti ambisjoner for Norge fram mot 2030.

Innledning ved NHO-direktør Ole Erik Almlid og sjeføkonom Øystein Dørum. De utfordrer partilederne til debatt om jobbskaping og bærekraft: Deltakere: Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Une Bastholm (MDG).

Regjeringen evaluerer fraværsregelen

Statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby offentliggjør en endelig evaluering av fraværsregelen som regjeringen innførte for fire år siden.

Antall fraværsdager i den videregående skolen gikk raskt ned med 40 prosent etter at fraværsregelen ble innført i 2016. Den innebærer at elever som har mer enn ti prosent udokumentert fravær i et fag, ikke vil få karakter. Fraværsregelen har fått kritikk for at den går hardt utover sårbare elever.

Rapporter om helse og omsorg

Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten (Ukom) har vært i virksomhet i et års tid. Kommisjonens oppdrag er å undersøke alvorlige hendelser for å bedre pasientsikkerheten i helse- og omsorgstjenesten.

Klokka 9 mandag publiseres de tre første rapportene. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) innleder, mens Ukoms direktør, Pål Iden, vil presentere rapportene.

Grenser åpnes i Europa

Danmark åpner grensene for reisende fra Norge, Tyskland og Island, mens grensen fortsatt er stengt for reisende fra Sverige. Tyskland åpner grensene for reisende fra Schengen-området, med restriksjoner i enkelte delstater for reisende fra land med høye smittetall, blant annet Sverige.

Sveits og Belgia åpner grensene for innreise fra Schengen-området, mens Tsjekkia åpner grensene for reisende fra de fleste EU-land. I Hellas åpner flyplassene i Aten og Thessaloniki for enkelte flygninger fra andre land

Dom mot spiontiltalt amerikaner i Russland

Det ventes dom i rettssaken mot amerikaneren Paul Whelan, en tidligere marinesoldat som også har britisk, canadisk og irsk statsborgerskap. Han ble pågrepet i desember 2018 i Moskva og tiltalt for spionasje i Russland.

Whelan risikerer opp til 20 års fengsel om han blir funnet skyldig. Dom er ventet etter klokka 10 mandag. Russland har tidligere avvist at en byttehandel med USA er aktuelt.

Ny høring i Meng Wanzhou-saken

Det er nytt rettsmøte i Canada i utleveringssaken om Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou, der hun er ettersøkt av amerikanske myndigheter, anklaget for brudd på USAs sanksjoner mot Iran.

Domstolen i Vancouver ga for snart tre uker siden grønt lys til å la prosessen om utlevering av Meng til USA, fortsette. USA anklager også Meng for bedrageri, men selv avviser hun alle anklager.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse