Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
03 juli 2020 10:24
Del på Facebook
Nav melder om langt færre arbeidssøkere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nav melder om langt færre arbeidssøkere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved utgangen av juni var det registrert 272.400 helt arbeidsløse, delvis arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak. Det utgjør 9,6 prosent av arbeidsstyrken.

Tallet er 83.000 lavere enn ved utgangen av mai.

I alt 136.000 personer var registrert som helt arbeidsløse ved utgangen av juni. Det utgjør 4,8 prosent av arbeidsstyrken.

Tar man med arbeidssøkere på tiltak er tallet 147.200, eller 5,2 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 125.200 personer registrert som delvis arbeidsløse.

Tall fra Nav viser at 53.600 av de helt arbeidsledige er permitterte, mens det samme gjelder for 90.300 av de delvis arbeidsløse. De permitterte utgjør til sammen 5,1 prosent av arbeidsstyrken.

Færre helt permitterte

– Tallet på arbeidsløse fortsetter å falle. Det skyldes i hovedsak at mange permitterte går tilbake i arbeid. I tillegg ser vi også en nedgang i tallet på nye permitterte. Arbeidsledigheten er likevel fortsatt på et svært høyt nivå sammenlignet med situasjonen før krisen, sier arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik.

Sammenlignet med mai er 45.500 færre registrert som helt arbeidsledige, en nedgang på 25 prosent. Nedgangen skyldes i hovedsak færre helt permitterte. Det er nå 37.200 færre helt permitterte enn i mai. Bruttoarbeidsledigheten har falt med 46.800 personer den siste måneden.

Tallet på delvis arbeidsledige har også gått kraftig ned den siste måneden. Det er nå 36.200 færre delvis arbeidsledige enn ved utgangen av mai. Også for denne gruppen er det først og fremst nedgang i tallet på permitterte. Det er 35.400 færre delvis permitterte enn i mai.

Reiseliv og transport

Den siste måneden har det vært en nedgang i tallet på helt arbeidsledige innen alle yrkesgrupper. Nedgangen var størst innen reiseliv og transport med 11.500 personer, fulgt av butikk- og salgsarbeid med 6.800 færre helt arbeidsledige.

Det har også vært en nedgang i tallet på delvis arbeidsledige innen alle yrkesgrupper den siste måneden. Størst nedgang i tallet på delvis arbeidsløse er innen butikk- og salgsarbeid, samt serviceyrker og annet arbeid.

Ved utgangen av juni var tallet på helt arbeidsløse høyest innen reiseliv og transport med 12,2 prosent, og lavest innen helse, pleie og omsorg med 1,4 prosent.

Nedgang i alle fylker

Tallet på helt arbeidsledige har gått ned i alle fylker den siste måneden. Fylkene som har hatt størst nedgang, er Nordland og Innlandet med henholdsvis 31 og 30 prosent. Også tallet på delvis arbeidsledige har gått ned i alle fylker.

Andelen helt arbeidsløse i prosent av arbeidsstyrken var ved utgangen av juni høyest i Oslo med 6,5 prosent, og lavest i Nordland med 3,4 prosent.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse