Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 september 2020 22:26
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjærs Manchester United første kamp i Premier League endte med tap. Foto: Richard Heathcote/ AP / NTB
Ole Gunnar Solskjærs Manchester United første kamp i Premier League endte med tap. Foto: Richard Heathcote/ AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds Premier League-start endte som et mareritt for Ole Gunnar Solskjær. Wilfried Zaha senket gamleklubben med to mål da Crystal Palace vant 3–1.

Solskjærs menn hadde fått utsatt serieåpningen en helg som følge av deltakelse i europaligaens sluttspill. Den endte på verst tenkelige vis.

Hjemmelaget virket svært så rustent mot et heltent Palace-mannskap, og Andros Townsend sendte gjestene i føringen allerede etter sju minutter. Zaha ville også være med på nedsenkingen av gamleklubben og satte inn 2–0 fra straffemerket på sikkert vis. Donny van de Beek sørget for spenning med sin redusering ti minutter før full tid, men Palace kvitterte nok en gang med Zaha og vant 3–1.

Dermed tok Roy Hodgsons menn sin andre strake seier i Premier League. I serieåpningen forrige helg slo de Southampton 1–0.

– Dette har virkelig vist at vi må forbedre oss. Dette er ikke godt nok mot noe lag i Premier League, sa Solskjær til BBC.

Sjokkstart

Spørsmålene har vært mange rundt Manchester United i opptakten til Premier League-starten. Keeperspørsmålet, Harry Maguire-arrestasjonen og overgangssagaen rundt Borussia Dortmunds Jadon Sancho har preget overskriftene denne sommeren. Sist helg tapte United også generalprøven mot Aston Villa.

Og også serieåpningen startet bekmørkt. De røde djevlene ble hardt straffet av Townsend som ga gjestene ledelsen allerede etter sju minutter. 29-åringen fikk en enkel oppgave med å bredside inn Jeff Schlupps presise innlegg på bakerste stolpe.

Solskjærs disipler våknet utover i omgangen. To skuddforsøk fra Paul Pogba og Scott McTominay fikk Palace-keeper Vicente Guaita opp på tå, men var aldri i nærheten av å snike seg inn.

Rett før pause meldte VAR seg til tjeneste da Pogba gikk i bakken i Palace-feltet etter å ha blitt tråkket på hælen, men det omdiskuterte videosystemet valgte å ikke tildele hjemmelaget straffespark.

Jordan Ayew var nære på å doble London-klubbens ledelse like etter, men en feberredning fra David de Gea hindret raketten i å suse i mål. Dermed var Palace stadig i ledelsen da dommer Martin Atkinson blåste for pause.

Omdiskutert straffespark

Andre omgang fortsatt i samme spor. United slet stort med å spille seg til farligheter mot et lavtliggende Palace-lag.

For det var gjestene som var nærmest scoring på mektige Old Trafford. Zaha satte ballen i nettet etter 67 minutter, men ble korrekt avblåst for offside.

Tre minutter senere inntraff kveldens mest omdiskuterte situasjon: Ayew vippet ballen opp i armen på United-stopper Victor Lindelöf. Etter en VAR-sjekk bestemte Martin Atkinson for å peke på straffemerket. Ayew ville ta den selv, men en sterk De Gea trodde han holdt lagkameratene sine inne i kampen da han reddet.

Likevel var ikke VAR fornøyd. Spanjolen var for tidlig ute fra streken, og dermed måtte straffen tas på nytt. Denne gangen var det Wilfried Zahas tur, og Palace-kapteinen, som aldri fikk det til i Manchester United, var sikker fra straffemerket.

Debut

Uniteds nyervervelse van de Beek sørget for spenning i sluttminuttene da han fant nettet etter 80 minutter, men det var ikke nok. For Zaha var ikke ferdig og satte inn 1–3 like etter.

Solskjærs menn spiller kamp igjen allerede tirsdag når de møter Luton i Ligacupen. Så tar laget turen til sørkysten for å måle krefter mot Brighton i Premier League neste helg.

Crystal Palace får besøk av Carlo Ancelottis Everton i neste serierunde.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse