Annonse
Annonse
Dersom næringsminister Iselin Nybø (V) og regjeringen får det som de vil, blir lånegarantiordningen for luftfarten forlenget ut året. Foto: Vidar Ruud / NTB
Dersom næringsminister Iselin Nybø (V) og regjeringen får det som de vil, blir lånegarantiordningen for luftfarten forlenget ut året. Foto: Vidar Ruud / NTB

Regjeringen ønsker å forlenge lånegarantiordningen for luftfart fram til nyttår. Målet er å hjelpe norsk luftfart gjennom en krevende økonomisk periode.

Endringen må godkjennes av Eftas overvåkingsorgan Esa før den kan tre i kraft.

– Endringen vi foreslår nå, vil tilrettelegge for at ordningen kan være til hjelp for flere flyselskaper enn de som foreløpig har benyttet seg av den, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Så langt har Norwegian og Airwing benyttet seg av ordningen som regjeringen lanserte 19. mars. Ordningen lød på inntil seks milliarder kroner. Tre av dem var rettet mot Norwegian, mens 1,5 milliarder kroner var rettet mot SAS, og 1,5 milliarder mot Widerøe og andre flyselskaper.

– Situasjonen for luftfarten i dag er mer langvarig og alvorlig enn forventet da ordningen opprinnelig ble vedtatt i mars. Regjeringen vil bidra til at norsk luftfart opprettholdes gjennom en økonomisk svært krevende periode, sier Nybø.

Støtteordninger som tidligere har blitt gitt til luftfarten, innebærer blant annet avgiftsfritak, momskutt, kjøp av kapasitet og den nevnte lånegarantiordningen. Tiltakene varer i utgangspunktet til slutten av oktober.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte