Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 desember 2020 05:50
Del på Facebook
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 9. desember.

460 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 460 koronasmittede i Norge. Det er 80 flere enn dagen før og 19 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til i dag registrert 39.163 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Ingen streik i vin- og brennevinsbransjen

Partene i meklingen i vin- og brennevinsbransjen ble like over midnatt natt til i dag enige om årets lønnsoppgjør. Det gir et tillegg  på 0,50 kroner til alle og øker minstelønnssatsen.

Meklingen mellom startet mandag etter at det ble brudd i forhandlingene i begynnelsen av november. En streik fra i dag ville ha rammet leveransene til Vinmonopolet, hoteller og serveringssteder.

New Zealand-politiet roses etter angrep

Politiets håndtering av moskéangrepet i Christchurch på New Zealand i 2019 var eksemplarisk, heter det i en uavhengig gjennomgang av politiets innsats de 48 første timene etter terrorangrepet.

Rapporten ble lagt fram i dag, dagen etter at en nesten 800 sider lang granskingsrapport fra en regjeringsnedsatt kommisjon, ble presentert. Der het det at angrepet neppe kunne ha blitt avverget i forkant, og det ble rettet kritikk mot sikkerhetstjenestene for å ha fokusert for mye å islamistisk ekstremisme og for lite på høyreekstreme terrortrusler.

Trump-advokat smittet

President Donald Trumps advokat Jenna Ellis har testet positivt for koronavirus, opplyste to tjenestepersoner i Trump-administrasjonen i natt. Hun var til stede i et selskap i Det hvite hus fredag kveld der hun ikke brukte munnbind, opplyste de.

Søndag ble Trumps advokat Rudy Giuliani innlagt på sykehus etter å ha fått koronasmitte. Giuliani og Ellis hadde de siste ukene reist til flere steder i landet som del av Trumps forsøk på å omgjøre valgresultatet.

SpaceX måtte avbryte

SpaceX måtte avbryte nattens testflygning i Texas med det framtidige Mars-romskipet Starship da det gjensto 1,3 sekunder. Det var en automatisk nedstengning av en motor som aktiverte seg.

Planen var å sende romskipet 12,5 kilometer opp i atmosfæren, det høyeste til nå med denne prototypen, og deretter få Starship til å lande vertikalt. Starship planlegges å bli brukt til å utplassere satellitter, og sende folk og last til månen og Mars.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse