Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 august 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 25. august.

To menn skutt på Trosterud i Oslo - gjerningspersoner på frifot

To menn ble natt til onsdag funnet skutt på Trosterud i Oslo. Begge er innlagt på sykehus, og tilstanden deres beskrives som alvorlig, men stabil.

Ingen er pågrepet i saken.

– Vi jobber intenst med mye folk på stedet og avhører vitner. Samtidig jobber krimteknikere på åstedet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB ved 3.30-tiden.

1.093 nye koronasmittede personer registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.093 nye koronasmittede i Norge. Det er 346 flere enn samme dag i forrige uke. Til sammen har antall smittede i Norge nå passert 150.000.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 723 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 537.

Det høyeste smittetallet på et døgn under pandemien ble registrert 22. mars i år da FHI rapporterte om 1.107 nye koronasmittede. Samme dag var 266 koronapasienter innlagt på sykehus. Tirsdag var bare 52 koronapasienter innlagt på sykehus i Norge. Det var én mindre enn dagen før.

Sju av ti vil åpne Norge – professor advarer

Sju av ti nordmenn støtter regjeringens plan om å fortsette gjenåpningen av samfunnet i september, men professor mener regjeringen bør trykke på bremsen.

I en undersøkelse Norstat har gjort for NRK sier 71 prosent at de støtter en full gjenåpning i september, enten i stor eller i noen grad. 23 prosent sier de enten er sterkt eller i noen grad imot regjeringens gjenåpningsplan.

Minst elleve døde i gruveeksplosjon i Colombia

Gruvedepartementet sier ulykken skjedde i Topaga, rundt 22 mil nord for hovedstaden Bogotá.

– Så langt har vi funnet elleve arbeidere. Alle er identifisert, og vi vet at alle dessverre har mistet livet, sier ordfører Henry Barrera til lokale medier. Han sier en arbeider fortsatt ikke er funnet.

Verdensbanken stanser bistand til Afghanistan

Verdensbanken sier den er dypt bekymret for situasjonen i Afghanistan og har stanset utbetalinger til prosjekter i landet inntil videre.

– Vi har satt utbetalingene på pause og følger og vurderer situasjonen nøye, sier en talsperson. Verdensbanken har et tjuetall utviklingsprosjekter på gang i landet og har bidratt med 5,3 milliarder dollar i bistand siden 2002.

Ny smittetopp på New Zealand

New Zealand har registrert 62 nye koronasmittede det siste døgnet. Det er det høyeste tallet siden den første bølgen herjet landet i april i fjor. Til sammen er 210 personer smittet i det pågående deltautbruddet i øynasjonen.

New Zealand har klart å holde viruset unna under store deler av pandemien, men sliter med å få bukt med det seneste utbruddet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse