fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
24 september 2021 11:00
Daglig leder Rune Djuvsland i Adcom Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Daglig leder Rune Djuvsland i Adcom Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Ukens næringsprofil er Rune Djuvsland (60), daglig leder Adcom Kristiansund,  som sammen med sine 13 ansatte leverer alt innen IKT, herunder utstyr, sikkerhet, drift av systemer og utstyr, telefoni og økonomisystem.

Om Rune Djuvsland

Rune er 60 år, født i Bergen, og vokst opp i Svelgen (tidligere Bremanger kommune) hvor mor var lærer og far regnskapssjef ved Elkem smelteverk.

Etter noen år i Oslo med bl.a tjeneste i Idrettstroppen HMKG (garden) kom jeg til Kristiansund i 1984 og jobbet sammen med onkel John og bror Jarle.

Siden da har han jobbet med IT fra dag en - de første årene som salgskonsulent i KE DATA AS. I denne perioden var han stasjonert to år i Rosenes by, med ansvar for leveranser til Distriktshøyskolen og bedriftsmarkedet.

Fra 1990 ble han daglig leder og gründer i Datateam Systems AS, som siden 2002 har vært medlem og aksjonær i Adcom-kjeden.

Om Adcom Kristiansund

Adcom Kristiansund har en lang historie. Fra det ble startet i 1990 som Datateam Systems AS (som fremdeles er selskapets juridiske navn) feiret de i fjor 30 år i IKT-bransjen.  I 2002 gikk de inn i Adcom-kjeden og har siden da bygget opp merkenavnet Adcom Kristiansund.

I dag leverer selskapet alt innen IKT, herunder utstyr, sikkerhet, drift av systemer og utstyr, telefoni og økonomisystem.

– Vi ønsker å være våre kunders eksterne IT-avdeling, og kan håndtere alt de måtte ha behov for. I tillegg har vi også eget datterfirma med sertifisert regnskapsfører som gjør at vi også ta hele regnskapet for de som har behov for det, sier Rune Djuvsland.

Adcom Kristiansund er leverandør av IT og telefoni som medlem av Mobit-kjeden og i år etablerte de også et nytt selskap i regnskapsbransjen - med spesialfelt innen digitalisering og automatisering.

Hvordan går virksomheten for tiden? 

– Virksomheten går bra. Vi hadde 30-års jubileum i 2020, vårt beste år noensinne.

– Verden er i hurtig utvikling, og vi ser at behovet for høy kompetanse innen teknologi er stort. Vi hjelper kunden med å kartlegge egne behov, og tilrettelegger en bedre hverdag for dem - med teknologi som spiller dem gode, eller kanskje til og med gjør en del av jobben for dem.

– Behovene er så forskjellige, men med et så bredt kundespekter som vi har i Adcom kan vi ofte hente inspirasjon fra forskjellige bransjer og tilpasse i til nye bruksområder - det er gøy!

Kan du nevne tre fantastiske ting om det å være etablert på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

  • Mangfold
  • Tillit
  • Opplever at mange støtter lokalt - og at det er et viktig poeng for fler og fler. Lokalt eierskap har også mye å si ser vi.

Kan du nevne tre ting i forhold til din bedrift som du kunne ønsket forbedret på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

  • Møteplasser / arenaer for å snakke fag
  • Samarbeid
  • Inspirasjon

Hvordan ser markedsmulighetene ut fremover og hvordan er troen på fremtiden?

– Markedet er som nevnt i hurtig vekst, og fremover kan det bare gå en vei - nemlig opp. Teknologi er nok nøkkelen i veldig mange utfordringer framover - og vi gleder oss over at vi kan sitte så tett på næringslivet i Nordmøre, at vi får hjelpe de med et teknologisk løft.

– Det er utrolig mange inspirerende og spennende bedrifter her, som driver med mye bra!

Har du et positivt budskap eller et motiverende slagord du ønsker å dele med oss andre på Nordmøre?

– Hvis korona har lært oss en ting, så er det at verden er uforutsigbar, men også veldig liten. Tenk så mye vi kan få til hvis vi er gode å spille på lag med hverandre, løfte hverandre opp og spille hverandre gode. Med teknologi kan vi være nærmere hverandre, tett på, og jobbe godt sammen - på tvers av byer, regioner og land.

– Mer samarbeid, mer framsnakking og mer nyskaping - opp og fram!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 5 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte