Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
03 november 2021 11:22
Del på Facebook
Daglig leder i NEAS AS, Jan Arve Korsfur. Foto: NEAS
Daglig leder i NEAS AS, Jan Arve Korsfur. Foto: NEAS
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NEAS bruker forkjøpsretten og styrker samarbeidet med Vitnett som er Oppdalsregionens ledende bredbåndsaktør. Selskapet skal utvikles videre som et selvstendig selskap med base i Oppdal.

Oppkjøpet er en videreutvikling av det gode samarbeidet med Vitnett og NEAS kjøper den resterende aksjeposten på 50,1% fra Oppdal kommune og blir dermed 100 % eier av Vitnett.

NEAS er fornøyd med hvordan eierskapet i Vitnett har utviklet seg siden 2019, og ønsker å bidra også i fortsettelsen med å forsterke den solide posisjonen Vitnett har i Oppdal.

– Vi har utelukkende positive erfaringer med det gode samspillet med Vitnett. Dette er et fremoverlent og solid selskap med sterk forankring i lokalsamfunnet. Vitnett setter fokus på utbygging av moderne fiberteknologi med gode tjenester, og ikke minst har kundene i fokus. Dette er i tråd med strategien vår, og vi ønsker å utvikle Vitnett videre sammen med kunder, næringsinteresser og kommunene, sier daglig leder i NEAS AS Jan Arve Korsfur.

Bakgrunn for vurderingene om salg

NEAS kom inn på eiersiden i Vitnett med 49,9% i 2019. Dette på bakgrunn av styrets beslutning om en emisjon i Vitnett for å sikre og forsere utbygging av bredbåndsnettet i Oppdalsregionen. Eierne i Vitnett har hatt målsetting om å videreutvikle selskapet ytterligere, samtidig som at selskapet knyttes tettere med en aktør i samme bransje.

I formannskapsmøte 16.mars 2021 ble det startet et arbeid for å utrede Oppdal kommunes videre eierskap i Vitnett. Opsjonene var ikke ytterligere salg, delvis salg eller fullstendig salg av den resterende eierposten på 50,1%. Forhandlingsutvalget i kommunen konkluderte med en anbefaling om et nedsalg av Vitnett.

Det var totalt tre selskaper som meldte interesse for aksjeposten hvor prosessen endte med NEAS som 100% eier i Vitnett gjennom bruk av forkjøpsrett. Kjøpesum for den resterende aksjeposten på 50,1% er 85,17 millioner

Fokus på lokal verdiskapning og kompetanseutnyttelse

Gjennom en offensiv satsing i over 20 år har Vitnett opparbeidet seg en solid posisjon med god fiberdekning for både fastboende, bedrifter og fritidsboliger i Oppdal og Rennebu.

Korsfur understreker betydningen av Vitnett sin rolle som lokal utbygger av fiber i oppdalsregionen, og det å levere gode stabile tjenester over bredbåndsinfrastrukturen til kundene.

– Det utvidede eierskapet vårt sikrer fortsatt lokal prioritering og koordinering av fiberutbyggingen i Oppdal og Rennebu. I tillegg vil felles ressurser og kompetanse fra Vitnett og NEAS, styrke kompetansen og driften både i Vitnett og NEAS, sier Jan Arve Korsfur i NEAS.

Han legger til at Vitnett kjenner Rennebu og Oppdal godt, og vil fortsette fiberutbyggingen i nye områder. Vitnett skal være aktøren som tar ansvar for et velfungerende og godt utbygd fibernett, og som bryr seg om beboerne og næringslivet.

– Å være nær og tilgjengelig, også når kundene behøver oss mest, er viktig. Lokal og kortreist service er essensielt, sier Korsfur.

Utover å være en viktig arbeidsgiver, er Vitnett en betydelig verdiskaper gjennom sitt lokale engasjement, innkjøp og støtte til lokal idrett og kultur. NEAS har kultur for å tenke nærhet og tilstedeværelse, og vil derfor ha fokus på at dette videreføres i Vitnett fremover.

Både NEAS og Vitnett er solide kompetansebedrifter med lang og bred erfaring innen bredbåndstjenester. Takket være godt samarbeid har selskapene utnyttet fagressurser på tvers av selskapene. Dette skal videreutvikles for å skape ytterligere synergier som også kommer NEAS-kundene til gode.

Sammen styrker vi vår evne til å være en viktig aktør i digitalisering av samfunnet.  Vi gleder oss til å fortsette den fine reisen videre sammen med Vitnett, avslutter Jan Arve Korsfur

Kort om NEAS-konsernet

  • NEAS er eid av fem kommuner på Nordmøre og KLP, med virksomheter innenfor kraftproduksjon, energi, telekommunikasjon, elektro og IKT.
  • NEAS Konsern AS er eier av 49,9% av aksjene i Vitnett AS, 100% etter oppkjøpet.
  • Den totale omsetningen i konsernet var i 2020 rundt 1 MRD NOK, med rundt 200 ansatte.   

 

Kort om Vitnett

  • Vitnett er eid av Oppdal kommune (50,1%) og NEAS Konsern AS (49,9 %). Etter oppkjøpet eier NEAS Konsern AS 100% av selskapet.
  • Selskapet ble grunnlagt i 2000, har 19 ansatte, og en omsetning i 2020 på 41,3 mill.
  • Vitnett leverer bredbånd og underholdningstjenester til næringskunder, bolig og fritidskunder i Oppdal og Rennebu. I tillegg er selskapet en betydelig leverandør av IT-tjenester for regionalt næringsliv.
  • Selskapet har en viktig rolle i den pågående moderniseringen av mobilnettet i Oppdal og Rennebu, og er selv eier av noen av de største mobilinstallasjonene i Oppdal. 
  • Vitnett har over tid utnyttet ulike overføringsteknologier, fra «luft til kabel». Derfor har Oppdal i dag ett av Trøndelags beste bredbåndstilbud.
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse